Marit Bjørgen etter finalen i klassisk sprint 1,2 kilometer i forbindelse med VM i Val di Fiemme 2013 torsdag. (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)
Marit Bjørgen etter finalen i klassisk sprint 1,2 kilometer i forbindelse med VM i Val di Fiemme 2013 torsdag. (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)

Bjørgen skremt av tanken på å slutte som skiløper

Rognes-løperen åpner for å bli landslagstrener.

Marit Bjørgen tenker ikke så mye på hva hun skal gjøre etter karrieren, men hun innrømmer at hun er skremt av tanken på en å slutte som skiløper.

Adresseavisen skriver at hun åpner for å bli landslagstrener etter at karrieren en dag er over, men hun kommer i alle fall til å fortsette med langrenn til etter VM i Falun i 2015. Kanskje går hun en sesong eller to etter det også.

– Jeg tror jeg kan bli en god trener, sier verdens beste kvinnelige skiløper til Adresseavisen.

En ny knallsterk sesong er over for Bjørgen. Hjerteproblemene som satte en stopper for Tour de Ski, førte også til at hun var sjanseløs i den totale verdenscupen. Men i de konkurransene 33-åringen stilte opp i, var hun stort sett suveren. På de 24 startene hun hadde denne sesongen, gikk Rognes-løperen til topps hele 16 ganger.

– Jeg vil si at det har vært en kjempesesong. Jeg har ikke fått konkurrert så mye i år, men er veldig fornøyd med det jeg har levert.

Les også: Europeiske journalister hedret Berger og Bjørgen

Som 33-åring har Marit Bjørgen vært i verdenstoppen i ti sesonger. hun har, som Petter Northug, vunnet det som vinnes kan, med et eneste unntak. I Tour de Ski har hun ikke lyktes i å være den første på toppen av monsterbakken, men det har ikke Northug heller. (©NTB)