Mats Zuccarello Aasen kan havne i Stanley Cup med New York Rangers. (Foto: BRUCE BENNETT, © bb)
Mats Zuccarello Aasen kan havne i Stanley Cup med New York Rangers. (Foto: BRUCE BENNETT, © bb)

Zucca med to utvisninger for høy kølle

– Jeg har jo lengst kølle på banen, så ...

Madison Square Garden, New York (TV 2): Det ble et drømmecomeback for Mats Zuccarello Aasen hjemme i New York Rangers storstue Madison Square Garden i natt. Med 4-2-seier over Winnipeg Jets kan John Tortorellas hardt pressete mannskap ta et pust i bakken, mens de fortsatt holder fast på den siste play off-plassen i den østlige serien.

– Det er jo en drømmeåpning det å komme tilbake å få seier, så det kjennes bra, sier en lettet Zuccarello Aasen til TV 2 rett etter kampen.

Se intervju med Zucca i videovinduet øverst på siden!

LES OGSÅ: Zuccarello går ned 10 mill i årslønn: – Det er verdt det

Zucca med assist

Rangers, som har kniven på strupen i kampen om den viktige åttendeplassen i den østlige serien, åpnet festkvelden med scoring av Derek Stepan etter bare 19 sekunder. Så hanglet det likevel for New York-laget, som lå under 2–1 etter første periode etter scoringer av Antropov og Zach Bogosian.

Men i de to neste periodene var det bare et lag på banen. Jets fikk bare inn fire skudd mot Rangers 16 i andre periode, og når Henrik Lundqvist stengte igjen bakover teamet Zucca og kaptein Ryan Callahan opp. Nordmannen var akkurat ferdig med sin første utvisning, snappet pucken og serverte Callahan som satte inn den viktige utligningen for Rangers drøye tre minutter ut i andre periode.

LES OGSÅ: Svensk ishockeytrener: – Norske spillere er ensbetydende med kvalitet

– Det var jo ikke den beste assisten jeg har hatt akkurat, men jeg tar den. Det er jo gøy å kunne bidra med noe, og jeg føler vi spiller bra i dag. Samspillet med Richards og Gaborik fungerer bra, og jeg syns egentlig det går bedre og bedre, sier Zucca.

Bedre gikk det også for Rangers som var det førende laget også siste periode. Tre minutter ut i perioden signerer Stepan for sitt andre, før Rick Nash legger på til 4–2 for Rangers snaue 7 minutter før slutt. Dermed holder Rangers fortsatt åttendeplassen, a-poeng med New York Islanders som også vant sin kamp i kveld mot New Jersey Devils.

– Jeg har jo lengst kølle på banen

I tillegg til assisten noterte Zuccarello seg for tre skudd, og snaue 18 minutter på isen. Det er likevel ikke det som står igjen etter kampslutt. Av Rangers fem utvisninger, var hele tre av dem signert Zuccarello.

– Var det fordi du kom rett fra boksen og skapte en sjanse første gangen, at du prøvde to ganger til?

LES OGSÅ: Zucca så lagkameratene tape: – Kjedelig å se fra tribunen

– Jeg håpet jo at vi skulle få en sånn sjanse igjen, med det skjedde dessverre ikke.

– For det er jo ikke hverdagskost, som Pat Leonard tvitret, at den minste mannen på banen får to utvisninger for høy kølle?

– Nei sånn er det jo, men så har jeg jo lengst kølle på banen da så da blir det jo sånn, ler Zucca.

Ny regel

Den siste turen i boksen var derimot ikke Oslo-gutten «skyld». For etter å ha blitt slengt i vantet, dekker han pucken med hånda. Den regelen har blitt strenger denne sesongen, og hadde gått Zucca hus forbi.

– Ja den var ny for meg, men nå har jeg koll på den regelen. Så da veit jeg det til neste gang.

Trener John Tortorella går god for den forklaringen.

– Det var rett og slett ingen som hadde fortalt han om det. Altså, jeg kunne ikke løpe til Zucc og si: "Zucc, ikke putt hånda på pucken", sier Tortorella på pressekonferansen etter kampen.

LES OGSÅ: Skryt tross tap for Zucca

Selvtilliten tilbake i laget

Etter denne viktige er det en tropp med lavere skuldre som nå ser frem mot møtet med topplaget Philadelphia Flyers på onsdag.

– Det er jo god stemning i laget når vi vinner, men vi veit vi har mange tøffe kamper foran oss. Så vi får bare nyte litt nå, og gå inn mot neste kamp med en god følelse, sier Zucca.

Viktig er det også at kaptein Ryan Callahan holdt laget sammen, og gikk foran med både scoring og assist på alle de tre andre målene.

– Det er viktig for oss å ha han i form. Det virker som han vet når vi trenger han mest, og det er jo derfor han har C-en på drakta, sier målscorer Derek Stephan i garderoben.