Curlinggutta slo Japan

Norge har hevet seg etter 5-8-tapet mot Tsjekkia i VM-åpningen. Natt til mandag vant curlinggutta 8-6 mot Japan.

Seieren mot Japan kom bare timer etter at Sveits ble slått 8-7. Dermed står Thomas Ulsruds lag med to seirer og ett tap etter sine tre første kamper i årets curling-VM.

Norge ledet 6-3 etter seks omganger, men Japan hevet seg og ga Norge kamp helt inn. Det var stor stemning i hallen, men mest fordi klassikerkampen mellom Skottland og Canada (4-9) gikk samtidig.

– Det var moro å spille. Det var mye lyd ettersom klassikermøtet mellom Skottland og Canada ble spilt samtidig. Det var moro å være ute på isen. Vi hadde en god kamp og er fornøyd, sa Ulsrud.

Etter tre økter leder vertsnasjon Canada med tre seirer og null tap. Som Norge har Kina, Tsjekkia, Skottland, Sveits og Sverige to seirer og ett tap. Russland og Finland har fått lite til hittil. Begge står med tre tap av tre mulige.

I tillegg til Ulsrud er Thomas Løvold, Christoffer Svae, Håvard Vad Petersson og Markus Høiberg med for Norge. Torger Nergård er hjemme i Norge på grunn av familieforøkelse. Norge er blant favorittene i årets verdensmesterskap i curling. (©NTB)