Sunderland-topp trakk seg etter Di Canio-ansettelsen

Sunderland ansatte søndag kveld Paolo Di Canio som ny manager. Det falt ikke i god jord hos alle i klubben.

Den tidligere britiske utenriksministeren (2007-10) David Miliband, som inntil søndag var nestleder og styremedlem i Sunderland, trakk seg da han fikk beskjed om at den kontroversielle italieneren har undertegnet en avtale med klubben.

Di Canio er selverklært fascist og har roset den tidligere italienske diktatoren Benito Mussolini. Det er disse holdningene som gjorde at Miliband valgte å gå av.

– Jeg ønsker Sunderland AFC alle suksess i framtiden. Det er en stor institusjon som utgjør mye i vår region, og jeg ønsker laget alt godt i de neste sju kampen. Men i lys av den nye managerens politiske uttalelser, tror jeg det er riktig å takke for meg, sa Miliband.

Sunderland opplyste på sitt nettsted søndag at klubben er kommet til enighet med en avtale som binder Paolo Di Canio til klubben i to og et halvt år. Ansettelsen skjedde bare et døgn etter at Martin O'Neill ble sparket fra jobben.

Premier League-klubben opplyser at Di Canio vil starte i sin nye jobb allerede mandag. Siden han ble manager i 2011 har han ledet nivå 3-klubben Swindon. (©NTB)