Paolo Di Canio (Foto: Andrew Matthews/Ap)
Paolo Di Canio (Foto: Andrew Matthews/Ap)

Denne omdiskuterte mannen blir ny Sunderland-manager

Nestlederen trakk seg i protest etter at Paolo Di Canio ble ansatt.

Paolo Di Canio blir ny manager for Sunderland, bekrefter klubben søndag kveld.

Italieneren overtar den ledige trenerstolen etter at Martin O'Neill fikk sparken lørdag.

– Sunderland har i dag ansatt Paolo Di Canio som ny manager. 44-åringen har skrevet under for to og ett halvt år og vil overta fra i morgen (mandag), skriver klubben.

Les også: Se Paolo di Canio holde et engasjert innlegg for sin egen personlighet

Brøt seg inn hos Swindon
Di Canio hadde seinest jobben som Swindon-manager, men sa opp tidligere i år etter uenighet med klubbledelsen. Like etter skapte italieneren overskrifter da han brøt seg inn i Swindons klubblokaler for å hente tingene sine.

Di Canio var også en svært omdiskutert spiller. 44-åringen var kjent for å spille med hjertet utenpå drakta, og fikk således heltestatus i klubber som West Ham, Sheffield Wednesday og Lazio.

Men Di Canio – som er selverklært fascist – fikk også oppmerksomhet for andre ting enn sitt oppofrende spill. Den tidligere spissen ble blant annet avbildet da han ga Lazio-fansen er fascisthilsen etter kamp i 2005.

Di Canio har også uttrykt sin beundring for den italienske fascistlederen Benito Mussolini, men har samtidig understreket at han ikke er rasist.

Da han ble ansatt som Swindon-manager i 2011 trakk uansett sponsoren GMB sitt støtte til klubben grunnet fascistkoplingen til Di Canio.

Sunderland-topp trakk seg
Heller ikke alle i Sunderland var like fornøyd med ansettelsen.

Den tidligere britiske utenriksministeren (2007-10) David Miliband, som inntil søndag var nestleder og styremedlem i Sunderland, trakk seg da han fikk beskjed om at den kontroversielle italieneren har undertegnet en avtale med klubben, melder NTB.

– Jeg ønsker Sunderland AFC alle suksess i framtiden. Det er en stor institusjon som utgjør mye i vår region, og jeg ønsker laget alt godt i de neste sju kampen. Men i lys av den nye managerens politiske uttalelser, tror jeg det er riktig å takke for meg, sa Miliband.

Paolo Di Canio (Foto: GIUSEPPE CALZUOLA/AP)
Paolo Di Canio (Foto: GIUSEPPE CALZUOLA/AP)

– Tror vi kan klare oss
Sunderland har nemlig slitt voldsomt i serien de siste ukene og står uten seier på de siste åtte kampene. De røde og hvite ligger nå på 16. plass – bare ett fattig poeng unna nedrykksstreken.

Derfor er målet for Di Canio krystallklart:

– Fokuset foran de sju siste kampene er å sikre oss nok poeng til å bli værende i toppdivisjonen. Jeg tror sjansene for at det skjer er større nå som Paolo har kommet, sier Sunderlands styreleder, Ellis Short.