LEDEREN OG GJENGEN: Steven Gerrard omkranset av Liverpool spillere etter å ha scoret mot Aston Villa. (Foto: Neal Simpson/Pa Photos)
LEDEREN OG GJENGEN: Steven Gerrard omkranset av Liverpool spillere etter å ha scoret mot Aston Villa. (Foto: Neal Simpson/Pa Photos)

Ekspertene om Steven Gerrard: – Han bevarer Liverpools identitet

Mener Liverpool bør gjør alt for å beholde midtbanespilleren.

Aston Villa-Liverpool 1-2

Steven Gerrard har vært i Liverpool i hele sin profesjonelle karriere og er blitt selve symbolet på Liverpool.

I Liverpools seier mot Aston Villa lørdag var Gerrard igjen tungen på vektskålen.

Først ga han laget sitt ledelsen på straffespark. Minutter senere reddet kapteinen på streken, på akrobatisk vis.

TV 2 Play: Høydepunkter fra Aston Villa-Liverpool

– Bør få ny kontrakt
Selv om de fleste eksperter er enig i at Steven Gerrard var bedre før, så spiller han fremdeles en viktig rolle for Liverpool.

– Han er en talisman for klubben. Selv om han har måtte tilpasse spillestilen sin så er han fortsatt kvalitet, og vil være det i 2-3 år til, sa tidligere toppspiller Peter Beagrie i Preier League-studio.

Gerrard vil få tilbud om en ny kontrakt med Liverpool.

– Han kan spille til han er sent i 30-årene. Han er 32, England-kaptein og vil forbedre seg. Han er en virkelig innflytelsesrik spiller for oss, og vil være det for mange år ennå, sa Brandan Rodgers etter kampen.

– Han er en ekte inspirasjon. En topp, topp, spiller med sult og et ønske om at Liverpool skal lykkes.

Også ekspertene i Premier League-studio mente han må få en ny kontrakt.

Se Premier League-studio diskutere Steven Gerrard og hans betydning for Liverpool øverst i saken.

Det er ikke bare fordi han fremdeles er blant Premier Leagues beste midtbanespillere, men også for den kontinuiteten han representerer.

I en tid der Liverpool er på amerikanske hender og der globaliseringen av fotballen stadig tiltar er slike kontinuitetsbærere viktig.

Les også: Derfor lykkes ikke amerikanske eiere i Premier League

GLAD: Steven Gerrard liker å score mål for Liverpool (Foto: Kirsty Wigglesworth/Ap)
GLAD: Steven Gerrard liker å score mål for Liverpool (Foto: Kirsty Wigglesworth/Ap)

Identitsbærer
Skal Brendan Rodgers lykkes med sitt prosjekt for å gjenoppbygge Liverpool til fordums storhet må Gerrard spille en viktig rolle, tror ekspertene i TV 2s Premier League-studio.

– I den forandringen som skjer i fotballverden så er det avgjørende at man klarer å holde på sin egen identitet og kultur, sa fotballskribent Erik Niva.

– Det har vært perioder de siste fem årene hvor vi har lurt på hvem sin klubb Liverpool er. Er det Hicks og Gillette sin klubb? Er det Roy Hodgsons klubb? Nei, det er Jamie Carragher og Steven Gerrard sin klubb.

– Gerrard har klubbmerket på seg og er det du assosierer med hele klubben, istemte tidligere Premier League-spiller Thomas Myhre.

Jamie Carragher har signalisert at han gir seg som fotballspiller etter sesongen.

I den forbindelse er det ekstra viktig at Gerrard fortsetter i klubben. På grunn av kontinuiteten, men også på grunn av hans lederegenskaper som best kan beskrives som å lede ved eksempel.

– Han er en ledertype som prater som han spiller. Han er rett på sak og gir tydelig beskjed. Han er kanskje ikke mannen for mye filosofiske, eksistensielle spørsmål, men stiller du klare spørsmål, får du klare svar, sa Erik Niva, som har intervjuet spilleren.