Liverpool vendte til seier på Villa Park

Liverpool kom under før pause, men slo nådeløst tilbake og slo Aston Villa 2-1 på bortebane i Premier League søndag.

Dermed fikk Anfield-laget en ordentlig revansje for 1-3-tapet hjemme for Villa i desember. Midtbanemennene Jordan Henderson og Steven Gerrard vendte kampen i løpet av det første kvarteret av annen omgang.

Men det var de nedrykkstruede vertene som kom best i gang på Villa Park. Etter at Gabriel Agbonlahor hadde brent to kjempesjanser, satt den for hjemmelaget da han dempet ballen for spisskollegaen Christian Benteke etter en halvtimes spill. Belgieren fyrte ballen i mål fra kanten av 16-meteren.

Etter hvilen gikk Liverpool rett i angrep og fikk betalt nesten umiddelbart. Under to minutter var spilt da Philippe Coutinho viste fram sin strøkne pasningsfot og spilte Henderson fri. Unggutten gjorde ingen feil alene med Brad Guzan.

Luis Suárez var et stadig uromoment på topp for gjestene, og etter 58 minutter skaffet han straffen som til slutt ordnet tre poeng. Gerrard satte ballen helt nede i venstre hjørne fra ellevemeteren.

Begge lag hadde brukbare sjanser etter 2-1-målet, men Liverpool fikk rodd seieren i land. Det betyr at Gerrard og co. er sju poeng bak 4.-plasserte Chelsea i kampen om mesterligaspill. Villa blir liggende like under nedrykksstreken med 30 poeng fra 31 kamper. (©NTB)