flandern_cancellara_kristoff_Untitled 2
flandern_cancellara_kristoff_Untitled 2

Kristoff spurtet til fjerdeplass i Flandern: – Surt å havne utenfor pallen

Men ingen kunne gjøre noe med Fabian Cancellara.

Oudenaarde/Bergen (TV 2 Sporten): Fabian Cancellara innfridde sitt favorittstempelet og tok en helt overlegen seier i søndagens Flandern rundt.

Sveitseren stakk fra front med vel 20 kilometer igjen og suste inn til soloseier. Det er Cancellaras andre seier i klassikeren.

Les også: Her klyper Sagan podiedamen i rumpa

Kristoff imponerte igjen
Peter Sagan hang med Cancellara et stykke mot slutten, men måtte slippe og ble til slutt nummer to. Jurgen Roelandts tok tredjeplassen.

Alexander Kristoff ble neste nordmann med en råsterk fjerdeplass. Det er den nest beste prestasjonen av en norsk rytter i Flandern rundt noensinne. Bare Dag Otto Lauritzens tredjeplass fra 1989 er bedre.

– Jeg følte meg bra hele dagen, men jeg klarte ikke å sitte med når de beste stakk. Jeg var likevel bra med og hadde krefter nok til en spurt. Men det er surt å havne like utenfor pallen, sier Kristoff til tv2.no.

Les også: Hushovd måtte bryte: – Som å puste gjennom et sugerør

Resultatet føyer seg inn i rekken av solide prestasjoner fra Kristoff denne sesongen. Han ble beste norske i Milano-Sanremo med åttendeplass og tok årets første seier i De Panne tidligere denne uken.

– Jeg er uansett fornøyd med en fjerdeplass. Det har gått veldig bra i år og det er morsomt å sykle. Jeg er i bra form, men jeg vet også at den ikke varer evig. Jeg håper det holder i en uke til, sier rogalendingen, og tenker naturlig nok på Paris-Roubaix neste søndag.

Boasson Hagen: – Sterkt av Alexander
Både Kristoff og Edvald Boasson Hagen forsøkte å henge seg på Cancellara og Sagan, men begge måtte slippe. Boasson Hagen ble til slutt nummer 17.

– Det var en hard dag og det for tøft for meg. Jeg følte jeg kjørte bra hele dagen, men det ble for tøft på slutten. Cancellara var et hakk bedre der, sier Boasson Hagen til tv2.no.

– Jeg skulle gjerne vært med høyere på lista, men jeg klarte ikke mer. Jeg håper jeg er mer med neste søndag (i Paris-Roubaix). Det er det som er målet, påpeker opplendingen.

Boasson Hagen lot seg imponere over sin landsmann Kristoff.

– Han kjører veldig sterkt nå og imponerer stadig, sier han.

Les også: Hushovd flirer av Boasson Hagens høydeopphold: – Høres trist ut

Hushovd og Boonen måtte bryte
For Thor Hushovd gikk det enda verre: Veteranen slet med sykdomsproblemer og måtte bryte underveis. Gabriel Rasch veltet på sin side med 97 kilometer igjen og slapp hovedfeltet tidlig.

Den belgiske favoritten Tom Boonen krasjet etter 20 kilometer og måtte gi seg. Han ble sendt rett til sykehus, men det viste seg ikke å være så alvorlig som først antatt. Røntgenbildene viste ingen tegn på brudd, noe som gjør at Boonen trolig kan sette seg på sykkelsetet i løpet av kort tid.

Se intervju med Edvald Boasson Hagen her:

708263

TV 2 Play: Se høydepunktene fra Flandern rundt 2012
TV 2 Play: Se høydepunktene fra Flandern rundt 2011
TV 2 Play: Se høydepunktene fra Flandern rundt 2010
TV 2 Play: Se høydepunktene fra Flandern rundt 2009
TV 2 Play: Se høydepunktene fra Flandern rundt 2008
TV 2 Play: Se høydepunktene fra Flandern rundt 2007
TV 2 Play: Se høydepunktene fra Flandern rundt 2006
TV 2 Play: Se høydepunktene fra Flandern rundt 2005