martin o'neill (Foto: Stephen Pond)
martin o'neill (Foto: Stephen Pond)

Martin O’Neill sparket som Sunderland-manager

Ferdig i jobben etter tapet for United.

Martin O’Neill er ferdig i jobben som Sunderland-manager. Det melder klubben seint lørdag kveld.

– Klubben har avsluttet samarbeidet med manager Martin O'Neill i kveld. Klubben ønsker å takke Martin for det han har gjort og ønsker han lykke til i fremtiden. Vi vil annonsere etterfølgeren i løpet av de kommende dagene, skriver klubben i en pressemelding.

Nyheten kommer få timer etter at The Black Cats tapte for Manchester United. Men det er neppe det tapet som fikk begeret til å renne over for klubbledelsen.

Sunderland har nemlig slitt voldsomt i serien de siste ukene og står uten seier på de siste åtte kampene. De røde og hvite ligger nå på 16. plass - bare ett fattig poeng unna nedrykksstreken. Den gjenstår sju serierunder av sesongen.

PL i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk
Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager!

O'Neill kom til klubben som redningsmann i desember 2011 og vant sju av de første ti seriekampene. Etter det gikk det imidlertid tråere: Kun ni seirer er det blitt på de neste 45 kampene.

Nordiren er dermed den andre Premier League-manageren som mister jobben på kort tid. Tidligere denne måneden fikk Brian McDermott fyken som Reading-sjef.

O'Neill er en av Storbritannias mest respekterte managere og hadde stor suksess som Celtic-manager mellom 2000 og 2005. Han gjorde også sakene sine tidvis bra som Aston Villa-sjef mellom 2006 og 2010.

O'Neill hadde også en strålende spillerkarriere og var blant annet en viktig del av Nottingham Forests superlag på slutten av 1970-tallet og begynnelsen av 1980-tallet.