Mats Zuccarello Aasen (Foto: TV 2)
Mats Zuccarello Aasen (Foto: TV 2)

Zuccarello går ned 10 mill i årslønn: – Det er verdt det

Mats Zuccarello Aasen ofrer mange millioner kroner for å oppfylle guttedrømmen om NHL-spill.

Ottawa (TV 2 Sporten): Kontrakten 25-åringen har skrevet under på med New York Rangers gir han en årslønn på 700.000 dollar, omtrent fire millioner kroner, dersom han forlenger kontrakten med Rangers etter denne sesongen.

Det er hele ti millioner mindre enn hva han fikk i sin russiske klubb Metallurg Magnitogorsk. Ut denne sesongen ender opp med cirka 137.000 dollar, omtrent 800.000 kroner.

Les også: Zuccarello spiller neste Rangers-kamp

Zucca selv mener pengene kommer i andre rekke.

– Det er verdt det. Det er NHL, og får man sjansen må man bare ta den. Man kan alltids dra tilbake til Russland seinere, og jeg er bare 25 år med en lang karrière foran meg, sa han til tv2.no etter treningen i Ottawa fredag.

Les også: – Norske spillere er ensbetydende med kvalitet

Kan dra tilbake til Russland
For selv om kontrakten med hans russiske klubb nå er avsluttet, står han likevel fritt til å dra tilbake til Russland etter sesongen i NHL, dersom han ikke får nok spilletid.

– Hva kommer du til å gjøre dersom du ikke får en ny kontrakt med Rangers etter denne sesongen?

– Dere i media tenker mer på det enn meg. Jeg tenker ikke så langt.

– For det er her du vil være?

– Ja, det er det.

Les også: I denne ligaen blir Norge slått av Sverige med 59-1

– Tror ikke de sender han ned til AHL
Rangers har rettighetene til Zuccarello i NHL også ut neste sesong, før han da blir en såkalt free agent. Men når han når 60 kamper i verdens beste hockeyliga (står nå med 52), står enhver NHL-klubb fritt til å legge inn et bud på han dersom han blir sendt ned igjen til AHL-laget Connecticut Whales.

Det tror ikke Pat Leonard i New York Daily News at Rangers tar sjansen på.

– Jeg tror ikke de kommer til å sende han ned. Rangers og Tortorella hentet han hit for å gi han spilletid, og se om han kan hjelpe laget. Så det er lite sannsynlig at de gir han muligheten ti å gå til en annen NHL-klubb, sier han til tv2.no.

Les også: Zuccarello tilbake hos Rangers: – Godt å ha deg tilbake, Hobbiten!

– Gode sjanser for ny kontrakt
Han tror samtidig det er gode muligheter for 25-åringen for å få forlenget oppholdet i New York-klubben, dersom han tar vare på muligheten.

– Jeg tror det kommer an på om de har råd til å beholde han, for det generelle lønnsnivået i NHL går ned. De har mange dyre spillere, og hvis de forlenger deres kontrakter er det ikke sikkert det er plass til han. Samtidig er ikke Zuccarello den spilleren som koster dem mest, så hvis han bare griper sjansen nå og spiller bra tror jeg han har gode sjanser til å få en ny kontrakt med Rangers, sier Leonard.