Cadel Evans (Foto: JEAN PAUL PELISSIER/Reuters)
Cadel Evans (Foto: JEAN PAUL PELISSIER/Reuters)

Evans sykler Giro d'Italia

BMC-syklisten Cadel Evans har valgt å sykle årets Giro d'Italia for å stå bedre rustet til Tour de France.

Australieren har slitt med å få resultater siden han vant Touren i 2011. I fjor ble Evans nummer sju sammenlagt. Den gang mente han den svake formen skyldtes et virus i kroppen.

Det er en vanlig oppfatning i sykkelverdenen at det er svært vanskelig å vinne både Giro d'Italia og Tour de France i samme sesong. Førstnevnte sykles i mai, mens verdens mest kjente sykkelritt arrangeres i juni/juli. Evans håper likevel på suksess i begge etapperittene.

– Laget vil legge alt inn i Tour de France. Det er ikke mange som presterer bedre med to store etapperitt i beina, men min situasjon er litt annerledes. Jeg mistet en del ritt i fjor og jeg føler jeg trenger dette. Jeg er komfortabel med programmet, sier Evans, som er lagkamerat med Thor Hushovd.

Også briten Bradley Wiggins, som vant Touren i fjor, skal sykle på de italienske landeveiene. Sky-syklisten har pekt ut Giro d'Italia som sitt store mål denne sesongen. Det åpner for at lagkamerat Chris Froome blir Skys sammenlagtfavoritt i Tour de France. (©NTB)