Murray klar for finalen i Miami

Tennisstjernen Andy Murray vendte fredagens semifinale til seier mot franske Richard Gasquet. Skotten sikret seg dermed en plass i ATP-finalen i Miami.

Murray vant med settsifrene 6-7 (3-7), 6-1, 6-2. Han tapte tiebreaket i åpningssettet, men slo raskt tilbake og stormet inn til en fortjent seier. Skotten spiller dermed sin tredje Miami-finale i karrieren og den andre på rad. I fjor tapte Murray for serberen Novak Djokovic, mens han vant i 2009.

Gasquet kjempet hardt for å bli første franskmann til å vinne ATP-turneringen i Miami. Mellom annen og tredje sett fikk han behandling for smerter i høyrefoten. Det så ikke ut til å hjelpe da Gasquet viste tydelige grimaser gjennom hele det siste settet.

– Det var en tøff kamp å vinne. Han hadde noen helt utrolige slag. Jeg vet ikke helt når han begynte å slite med foten, men jeg så at han hadde problemer i tredje sett. Jeg prøvde å få ham til å løpe så mye som mulig, og det fungerte, sa Murray etter seieren.

Semifinalen varte i underkant av to timer. Murray avsluttet med seks serveess og vant 75 prosent av poengene etter å ha fått inn førsteserven.

I finalen venter vennen og treningspartneren David Ferrer. Spanjolen satte en stopper for tyske Tommy Haas' sterke rekke i Miami med å vinne 4-6, 6-2, 6-3. Før finalen leder Murray 6-5 innbyrdes oppgjør mot Ferrer. (©NTB)