I FORM: Mats Zuccarello Aasen gjør det skarpt på farmerlaget til New York Rangers. (Foto: INA FASSBENDER/Reuters)
I FORM: Mats Zuccarello Aasen gjør det skarpt på farmerlaget til New York Rangers. (Foto: INA FASSBENDER/Reuters)

Zuccarello spiller neste Rangers-kamp: – Jeg skal kjøre på

Oslo-gutten ble drillet inn i andre- eller tredjerekka på fredagens trening.

Ottawa/Bergen (TV 2 Sporten): Mats Zuccarello Aasen får endelig slippe til for New York Rangers i lørdagens NHL-kamp mot Montreal Canadiens.

Nordmannen ble hentet tilbake til klubben tidligere denne uken, men måtte se forrige kamp mot Ottawa Senators fra tribunen.

På fredagens trening ble imidlertid Zuccarello drillet inn i rekke med Chris Kreider og Brad Richards, og trioen vil enten utgjøre andre- eller tredjerekka til Rangers lørdag kveld.

Det bekrefter Rangers-trener John Tortorella overfor tv2.no.

– Zuccarello kommer til å spille i morgen, det kan jeg si med sikkerhet. Men jeg veit ikke helt hvordan sammensetningen av linjene vil bli, sier Tortorella til tv2.no.

Les også: Zucca: – Kjedelig å se fra tribunen

– Skal kjøre på
Uansett om det blir andre- eller tredjerekkespill, så er dette et steg opp for Oslo-gutten. Zuccarello spilte stort sett i fjerderekka i sin forrige Rangers-periode.

Han gleder seg til å spille med Kreider og Richards.

– Jeg kan ikke klage på den akkurat, men det er vanskelig å si hvordan vi kommer til å utfylle hverandre. Vi får spille kampen først, så får vi se. Jeg får bare gjøre mitt beste. Det er ikke så mye annet å gjøre. Det er bare å kjøre på, sier Zuccarello til tv2.no.

Han forventer tøffe tak mot storheten Canadiens.

– Montreal blir jo et tøft lag å møte. De tapte to her, men har vant sin siste kamp og ligger på andreplass i avdelingen sin, sier han.

Les også: I denne ligaen blir Norge slått av Sverige med 59-1

– De trenger kreativitet
Sportsjournalisten Pat Leonard følger Rangers tett for lokalavisen New York Daily News. Han gleder seg over Zuccarellos comeback.

– Han ble sannsynligvis satt inn på laget nå på grunn av tapet for Senators. Zuccarello er, som Richards, en playmaker, men han kan også score mål. Og er det noe Rangers trenger nå, så er det kreativitet i angrep, sier Leonard til tv2.no.

– Men Zuccarello må også prestere defensivt. Det er veldig viktig for Tortorella. Men Rangers trenger Zuccarello nå. Ellers så hadde de ikke hentet ham. Det blir veldig spennende å se Zuccarello tilbake i aksjon, sier journalisten.

Tortorella selv sier han forventer mest av Zuccarello rent offensivt.

– Han er en kreativ spiller, og kan forhåpentligvis tilføre nye krefter i angrepet. Han har også vært veldig god i power play for oss, og kan forhåpentligvis hjelpe oss til å få bedre uttelling i overtall, sier han til tv2.no.

John Tortorella (Foto: Justin K. Aller/Afp)
John Tortorella (Foto: Justin K. Aller/Afp)

Er blitt hyllet av lagkameratene
Hvorvidt Zuccarello vil utgjøre andre- eller tredjerekka er vanskelig å si ut fra øvelsene på fredagens trening.

– Andre- og tredjerekka til Rangers bytter uansett litt på. Men han er definitivt i en av dem, sier Leonard.

Zuccarello sluttet seg onsdag til Rangers-troppen i Ottawa. Flere av hans gamle lagkamerater har allerede hyllet 25-åringen, mens lagets stjernekeeper Henrik Lundqvist tok imot nordmannen med en fleipete hobbitreferanse.

Zuccarello kom til Rangers for første gang i 2010, men forlot Madison Square Garden etter fjorårssesongen. Nordmannen står med 52 kamper og åtte mål for de blå.

Les også: Rangers-stjernene hyller Zuccarello