USTOPPELIGE BOLT: Usain Bolt tok gullet på 200 meter finalen for menn.  (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)
USTOPPELIGE BOLT: Usain Bolt tok gullet på 200 meter finalen for menn. (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)

Bolt skal finne VM-formen i London

Tar generalprøven på OL-banen hvor han herjet i fjor.

Usain Bolt er klar for Diamond League-stevnet i London 26. og 27. juli. Det kommer til å bli generalprøven hans før VM i Moskva.

Dermed vender jamaicaneren tilbake til Olympiastadion i London, nesten et år etter at han vant gullmedaljene på både 100 og 200 meter på den samme banen under OL i fjor.

Bolt har også bekreftet at han kommer til å løpe i London på begge stevnedagene, noe som betyr at han skal løpe både 100 og 200 meter.

Det er ventet at stevnet i London, som markerer ettårsdagen for åpningen av London-OL, kommer til å tiltrekke seg en rekke av de største friidrettstjernene, og det blir også første gang siden 2009 at Bolt deltar i et stevne i Storbritannia utenom OL.

Bolt kommer til å delta i en rekke stevner i Europa til sommeren. Allerede har han sagt ja til å løpe i Roma 6. juni, i et stevne som Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) har bestemt seg for å dedikere til nylig avdøde Pietro Mennea. Bolt løper også på Bislett 13. juni og i Ostrava 14 dager senere. Han har også skrevet kontrakt på å løpe i Paris 6. juli og i Diamond League-finalen i Brussel i september forutenom todagersstevnet i fjorårets OL-by.

På Bislett kommer Usain Bolt til å løpe 200 meter. (©NTB) (©NTB)