Rafauuut77
Rafauuut77
Benitez (Foto: OLLY GREENWOOD/Afp)
Benitez (Foto: OLLY GREENWOOD/Afp)

Benítez gir tsjekkisk tenåring skylden for Chelsea-problemene

Spanjolen mener sosiale medier er umulig å stoppe.

Rafael Benítez har hatt en tøff tid som midlertidig manager i Chelsea, og har mer eller mindre blitt møtt med piping fra første kamp på Stamford Bridge.

En av tingene Chelsea-supporterne har brukt imot spanjolen er at han for seks år siden skal ha uttalt at han aldri ville ta Chelsea-jobben av respekt for sin gamle klubb Liverpool.

Skylder på tsjekkisk tenåring
Nå mener Chelsea-manageren at utsagnet er diktet opp av en tsjekkisk tenåring som skal ha skrevet det på bloggen sin. Han mener at hans meritter i den virkelige verden er mer enn gode nok til å lede Chelsea, men at presset fra sosiale medier har gjort det vanskelig å erstatte Roberto Di Matteo.

– Jeg prøver å se stort på det hele. Det faktum at jeg er her er på grunn av at jeg har oppnådd gode resultater. Jeg har vunnet alle trofeene som er mulig på klubbnivå i forskjellige land med forskjellige klubber. Jeg vet hva jeg er god for, sier han.

Les også:Benitez hinter om Chelsea-exit
Les også: Benitez til TV 2: – Hvis han jobber hardt kan han score flere mål

Han ser derimot at det likevel kan bli vanskelig å få Chelsea-supporterne på sin side.

Nå kan en tenåring i Tsjekkia si at Rafa har sagt dette, og det vil bli gjentatt flere ganger, for så å fremstilles som sannheten selv om det ikke er det.

– Det er vanskelig å snu ting som dette i dagens samfunn. Spesielt med Twitter og Facebook. Alt går så fort. Tidligere kunne folk være misfornøyd med laguttaket og bytter uten at noen merket det. Nå kan en tenåring i Tsjekkia si at Rafa har sagt dette, og det vil bli gjentatt flere ganger, for så å fremstilles som sannheten selv om det ikke er det, sier han.

– Nå er det umulig å skifte synet folk på andre kontinent har på ting dersom de leser andres meninger på Twitter. Alt jeg kan gjøre er å konsentrere meg om de tingene jeg gjør bra. På de tingene som har gjort meg suksessfull.

Fansen viser sin misnøye med Rafael Benitez. (Foto: CARL COURT/Afp)
Fansen viser sin misnøye med Rafael Benitez. (Foto: CARL COURT/Afp)

– Supporterne er blitt bedre
Tidligere i år skjelte Benitez ut sine egne supportere på en pressekonferanse etter at han mente at han hadde blitt motarbeidet fra dag én. Han mener ting har blitt bedre etter utblåsningen.

– Jeg har mottatt flere mailer fra supportere som forteller meg at jeg gjør en god jobb, at de forstår situasjonen, og at de ser hva jeg prøver å gjøre, sier han.

Mandag tar Chelsea imot Manchester United til returoppgjør i FA-cupens kvartfinale. Der har spanjolen en utmerket mulighet til å føre Chelsea et steg nærmere et trofé denne sesongen.