Mats Zuccarello Aasen
Mats Zuccarello Aasen

Zucca så lagkameratene tape: – Kjedelig å se fra tribunen

Mats Zuccarello Aasen måtte se lagkameratene i NY Rangers bli rundspilt av Ottawa Senators natt til fredag.

Etter en dårlig periode kom Rangers til den kanadiske hovedstaden fulle av selvtillit etter 5-2-seieren over Philadelphia Flyers tirsdag, men kom brutalt ned på isen igjen torsdag.

Hjemmelaget fører størsteparten av kampen, og hadde det ikke vært for en strålende Henrik Lundquist i buret kunne det endt mye verre for Rangers. Svensken må likevel plukke pucken ut av nettet en gang i andre periode, og to ganger i tredje. Når de blåkledde også skaper svært lite fremover må de ta med seg en 0-3-tap i bagasjen hjem til New York. Dermed har Senators vunnet alle tre oppgjørene mellom de to lagene denne sesongen.

Les også:Zuccarello bekreftet Rangers-klar: – Her jeg vil være
Les også:I denne ligaen blir Norge slått av Sverige med 59–1

– Det gikk ikke veien dessverre. Det er aldri gøy å se på en hockeykamp når du veit du kan spille selv, men det er selvfølgelig enda kjedeligere å se laget ditt tape, sa Zuccarello som måtte se kampen fra tribunen.

Vil ikke spekulere i debut
Trener John Tortorella gjorde om i oppstillingen til førsterekka før seieren på tirsdag, til Carl Hagelin – Derek Stepan – Rick Nash. Den vinneroppskriften holdt ikke to kamper på rad, og kanskje kan det åpne seg en mulighet for Zucca nå når Tortorella går gjennom lagoppstillingen på nytt foran møtet med Montreal Canadiens på lørdag – såfremt visumet kommer i orden. Selv vil ikke Oslo-gutten håpe for mye på en eventuell debut lørdag.

– Frustrerende
For Tortorella har litt av hvert å tenke på. Etter kampen sa han til pressen at de ikke har råd til å tape med kniven på strupen med tanke på en sluttspillplass, der de etter kveldens kamp blir stående på den gylne åttendeplassen i Eastern Conference, med 35 poeng.

– Det er frustrerende når vi spilte som vi gjorde mot Philadelphia. Vi skaper rett og slett ingen sjanser før i tredje periode, og på denne tiden av året har vi rett og slett ikke råd til det. Du vinner ikke kamper hvis du ikke scorer mål, sa en tydelig oppgitt Rangers-trener etter kampen.

Fortsetter å slite i overtall
En av Rangers store hemskoer denne sesongen er at de ikke klarer å utnytte overtallsspillet. Med bare fem mål i overtall på bortebane, og 15 totalt, har Tortorella grunn til å være frustrert. I oppgjøret i Ottawa hadde Rangers tre power play de ikke klarte å utnytte, mens Senators og Andre Benoit scoret sitt første mål med nettopp en mann mer på isen.

Overtallsspill er en av styrkene til Zuccarello, som håper han kan være med å snu trenden.

– Det er som jeg har sagt før ikke Wayne Gretzky som har kommet, men jeg skal gjøre alt jeg kan selvfølgelig.

25-åringen står med åtte mål, og 16 målgivende pasninger på 52 kamper fra 2010–2012.