Skiskytterne ber om unnskyldning etter nakendans

De norske skiskytterguttene ber russerne om unnskyldning etter blottingen og nakendansingen i forbindelse med verdenscupfinalen i Khanty-Mansijsk.

– Vi har sendt et brev til det russiske skiskytterforbundet med en beklagelse og et løfte om at noe tilsvarende aldri skal skje igjen på russisk jord, sier skiskytterpresident Tore Bøygard til NRK.no.

Han forteller videre at skiskytterforbundet fikk en henvendelse fra det internasjonale forbundet om at en slik unnskyldning og beklagelse var ønskelig.

Det vakte både latter og avsky da det ble kjent at flere av de norske skiskytterherrene æret Tora Bergers verdenscupseier på en helt spesiell måte i forbindelse med verdenscupfinalen tidligere i mars.

De dro ned buksene og blottet seg da Berger passerte. Det er ikke noe russerne setter pris på, og det står i sterk kontrast til deres kultur.

Episoden ble også fanget opp av et TV-kamera. Der ser man godt at en mann drar ned buksene og viser «alt» til Tora Berger og de andre skiskytterjentene i det de går forbi. Senere har det vist seg at blotteren er Emil Hegle Svendsen. (©NTB)