Philippe Gilbert (Foto: STRINGER/ITALY/Reuters)
Philippe Gilbert (Foto: STRINGER/ITALY/Reuters)

Flandern rundt-favoritt må melde forfall

Philippe Gilbert sliter med forkjølelse.

Philippe Gilbert har vært regnet som en av storfavorittene foran søndagens Flandern rundt. Men belgieren blir ikke å finne på startstreken i Belgia. Gilbert kastet nemlig inn håndkleet torsdag grunnet en forkjølelse.

Den regjerende verdensmesteren pådro seg viruset under Paris-Nice tidligere i år, og er ikke blitt helt frisk.

Også BMC-lagkamerat Taylor Phinney må stå over klassikeren. Amerikaneren sliter med et vondt kne og velger å spare seg til Paris-Roubauix.

Duoen erstattes av Adam Blythe og Klaas Lodewyck. Det betyr at Thor Hushovd vil få en delt kapteinsrolle med Greg Van Avermaet.

– Vi vil fortsatt ha et bra lag med Thor Hushovd og Greg Van Avermaet som ledere. Men vi så også i E3-Harelbeke at en mann som Daniel Oss er sterk om dagen. I tillegg har vi god dekning med Marcus Burghardt, Manuel Quinziato og Michael Schär, sier sportsdirektør John Lelangue i en pressemelding.

Gilbert håper å være tilbake igjen til de kommende Ardenner-klassikerne.

– Med min nåværende form så ville jeg ikke kunnet prestere godt i Flandern rundt. Men jeg ønsker å gi alt i Ardenner-klassikerne. Derfor har jeg bestemt meg for å endre rittprogrammet og heller kjøre Baskerland rundt i forkant. Jeg trenger et etapperitt hvor jeg kan få gjennomkjøringer i bakker, sier Gilbert.

BMC-laget til Flandern rundt: Adam Blythe, Marcus Burghardt, Thor Hushovd, Klaas Lodewyck, Daniel Oss, Manuel Quinziato, Michael Schär og Greg Van Avermaet.