Petter Northug (Foto: Scanpix)
Petter Northug (Foto: Scanpix)

Petter Northug til topps i Hemsedalsrennet

Petter Northug lå bak Pål Golberg helt til det gjensto noen få meter i Hemsedalsrennet skjærtorsdag. Men i spurten gikk han forbi og vant det 28 kilometer lange turrennet.

Adresseavisen melder at det var overraskende for mange at Northug, som er i Hemsedal i forbindelse med et sponsoroppdrag, skulle stille opp i rennet.

Han tok raskt teten etter at startskuddet hadde gått, og etter åtte-ni kilometer, ved den første matstasjonen, lå landslagskollegene Golberg og Northug vel minuttet foran nærmeste løper.

De fortsatte sammen helt til målstreken nærmet seg. Golberg dro på Northug hele veien, men da målseglet kom til syne gjorde Northug som han etter hvert har fått for vane, han viste konkurrenten, i dette tilfelle Golberg, ryggen.

Adressa.no skriver at det skilte 15 centimeter mellom Northug og Golberg i mål, så det var et skikkelig spurtoppgjør i Hemsedalsrennet. Løpet gikk for 25. gang, og det går i klassisk stil.

Sesongen er på det nærmeste over for Northug, men han skal gå lagsprinten sammen med broren Thomas fredag etter påske, og det er også klart at Petter Northug er påmeldt i Skarverennet senere på våren. (©NTB)