Brækhus77
Brækhus77

Brækhus legger opp om tre eller fire år

Skal rekke å bli verdens største og beste bokser innen den tid.

Berlin (TV 2 Sporten): 31-åringen jakter sin 22. strake proffboksing-seier når hun møter legenden Mia St. John i Fredrikshavn. Den amerikanske utfordreren er i dag 45 år. Cecilia Brækhus har ingen planer om å holde på så lenge.

– Boksing er både jobben og hobbyen, så det suger absolutt alle krefter ut av meg. Så det gjør nok også at karrieren min ikke kommer til å bli ikke så mye lenger enn tre eller fire år til, sier Brækhus til TV 2 Sporten.

Les også:Brækhus sier ja til å møte Holm i Albuquerque: – Skal ikke ha Nord-Korea-tendenser
Les også:Brækhus: – Fyren er sprø som en kjeks og lyver

Stadig mer populær
Men før hun går sin siste kamp, er det mye som gjenstår. Den omtalte duellen mot Holly Holm har høy prioritet. For bergenseren sikter høyt. Hun skal bli den aller, aller beste. I hele verden.

Det er jo en drøm som holder på å bli virkelig nå. Det å bygge seg opp og gå litt utover landegrensene, sier hun.

Se video med Brækhus i videovinduet øverst i artikkelen

For Sauerland og medieapparatet rundt Brækhus forteller om en drøss av henvendelser. Den norske boksereren er mer populær enn noen gang. Kamper mot St. John og Holm har stjålet amerikanernes oppmerksomhet. I tillegg har fødelandet Colombia funnet ut at de har fostret en av de beste bokserne i verden.

– Motivasjon nummer én for meg er å få navnet mitt inn i boksehistorien!

– Men det dukker opp nye mål for meg hele tiden. Det er mange gode kvinnelige boksere som kommer frem nå, og mange av dem har jeg lyst til å møte, utdyper Brækhus.

– Ville vært flaut
Det er snart syv måneder siden Brækhus banket franske Anne Sophie Mathis. Neste utfordring er altså rutinerte St. John, som også har en fortid som Playboy-modell.

– Mia St. John er nok litt på tampen av sin karriere, og det er noe som trigger meg ekstra før denne kampen; å få møte henne før hun legger opp. En knockout kunne nok fått noen i USA til å heve øyenbrynene litt.

– Kan du tape denne kampen?

– Om jeg taper den kampen... det ville vært flaut. Men alt kan jo skje i boksing. Det er det som er så fascinerende med denne idretten. Hun er en veldig rutinert bokser, smiler Brækhus.