Thomas Holm (Foto: Nesvold, Jon Olav/NTB scanpix)
Thomas Holm (Foto: Nesvold, Jon Olav/NTB scanpix)

Thomas Holm frykter karrièrestopp: – Ser ikke lyst ut

Fredrikstad-spilleren sliter fremdeles med korsbåndskade.

Thomas Holm mistet slutten av fjorårssesongen for Fredrikstad grunnet skade på korsbåndet.

Bare få dager før årets sesong av Adeccoligaen sparkes i gang igjen er fortsatt ikke veteranen i nærheten av noe comeback. Den doble seriemesteren sliter fortsatt med sitt trøblete kne.

– Jeg jobber knallhardt for å komme tilbake og forholder meg til at jeg har ett år igjen av kontrakten her. Jeg håper å være tilbake på banen igjen før sesongen er omme, men det ser ikke så lyst ut nå, innrømmer Holm overfor tv2.no.

Les også: Fredheim Holm skadet igjen

– Kan legge opp
Hvis ikke midtbanespilleren blir bra nok til spill i 2013 kan karrieren være over.

– Jeg er 32 år nå og blir 33 år. Det er klart at hvis jeg ikke kommer tilbake i år, så må jeg vurdere fremtiden. Hvis jeg for eksempel trenger en ny operasjon, så er jeg uansett ute i minst ett år til. Da kan det være aktuelt å legge opp, sier han.

Holm forsøkte seg på fellestrening med FFK for en måned siden, men måtte raskt kaste inn håndkleet.

– Jeg kan løpe fint, sende pasninger og skyte. Men jeg sliter veldig med vendingene. Det blir for vondt. Det er en veldig frustrerende situasjon, forteller han.

Les også: Se DJ Sollis videodebut

Vil fortsette med fotball
Holm er uansett klar på at han ønsker å bli værende innen fotballen også etter endt karrière.

– Jeg vil fortsette med fotball uansett. Og jeg har allerede begynt å legge noen planer, sier han.

Holm dro til nederlandske Heerenveen som 17-åring i 1998 og fikk et knippe kamper i Eresdivisie før han ble hentet til Vålerenga i 2002. Der ble han til 2007 og fikk blant annet seriegull med klubben i 2005.

I 2008 signerte han for Molde og fikk også med seg et seriegull der i 2011. Foran fjorårssesongen ble han så hentet til Fredrikstad.

PS! Holms lillebror Daniel Fredheim Holm ble skadet på onsdagens Vålerenga-trening og kan miste neste seriekamp mot Sogndal.