Fergusonchelsea
Fergusonchelsea

Nå vil Ferguson ta Chelseas poengrekord

Skotten ønsker å ta London-klubbens rekord fra 2004/05-sesongen.

Med hele femten poeng ned til Manchester City så er det mye som skal gå galt dersom Manchester ikke henter ligatrofeet hjem denne sesongen.

Vil ta Chelseas rekord
Men Sir Alex Ferguson er ikke fornøyd med å bare vinne ligaen. Nå vil den mektige skotten også ta Chelseas poengrekord fra 2004-2005-sesongen. Den gang ledet José Mourinho de blå til suverent seriegull etter at London-klubben sto med hele 95 poeng da sesongen var over.

For å tangere rekorden må United ta 21 poeng på de ni gjenstående kampene.

– Vi har ni kamper igjen, og 27 poeng å spille for. Vi kommer til å gi bort poeng, det er vi nødt til. Men alle andre lag vil gjøre det samme. Dersom vi oppnår 95 poeng vil jeg være utrolig fornøyd. Da vil det være en fantastisk sesong, sier Ferguson i et amerikansk radiointervju gjengitt av The Guardian.

Les også:Manchester United leier inn privatfly for å sikre «The Double»
Les også:Er han Englands verste fiende?

Har tro på Giggs videre
Ryan Giggs signerte nylig en ny ettårskontrakt med Manchester United. Ferguson tror waliseren kan fortsette enda lenger om han ønsker det.

– Han vil fortsatt være en av lederne i laget i oppkjøringen til neste sesong. Han blir 40 i november, og jeg er sikker på at han fortsatt spiller når han fyller 41, sier han.

Ryan Giggs er valgt som kaptein for Storbritannias OL-lag. (Foto: Chris Radburn/Ap)
Ryan Giggs er valgt som kaptein for Storbritannias OL-lag. (Foto: Chris Radburn/Ap)

Sammenligner Ronaldo med dyr fransk vin
En annen Ferguson-yndling er Cristiano Ronaldo. Real Madrid-spilleren har flere ganger blitt linket tilbake til Manchester United. I intervjuet fikk han spørsmål om hva type vin portugiseren ville vært.

– Han ville vært en '61 Petrus, svarer Ferguson med et smil.

Vinen manageren omtaler er fra Petrus vingård i Bordeaux som produserer et begrenset antall vinflasker i året. Vinen blir solgt for over hundre tusen norske kroner flaska.