Wayne Rooney (Foto: DIMITAR DILKOFF/Afp)
Wayne Rooney (Foto: DIMITAR DILKOFF/Afp)

Denne Rooney-scoringen holdt ikke til England-seier

– Fortjent at Montenegro fikk poeng, innrømmer Steven Gerrard.

Montenegro-England 1-1:

England innehar fortsatt andreplassen i VM-kvalikgruppe H etter 1-1 borte mot Montenegro tirsdag. Engelskmennene er dermed fremdeles to poeng bak nettopp Montenegro på tabelltopp.

Se scoringene i videovinduet øverst!

– Stoppet å spille fotball
Wayne Rooney sendte England i ledelsen på imponerende vis allerede i det sjette minutt. Etter pause falt imidlertid Roy Hodgsons menn og vertene spilte seg inn igjen i kampen.

Derfor var det helt fortjent da Dejan Damjanovic utlignet i det 76. minutt, til ellevill jubel fra de fremmøtte på intime Stadion Pod Goricom.

Det innrømmet også kaptein Steven Gerrard etter kampslutt.

– Vi stoppet å spille fotball i 20-30 minutter etter pause. På bortebane kan man ikke gjøre det. Vi klarte ikke å sende gode pasninger og vi mistet kontrollen. Det var fortjent at de fikk utligne og fikk med seg uavgjort, sier han til ITV1.

– Tror på gruppeseier
England startet med Joleon Lescott og Chris Smallings som stopperpar, selv om duoen knapt har spilt sammen på landslaget. Gerrard tror likevel ikke manglende erfaring var det som felte de i Montenegro.

– Det var mer enn nok erfaring ute der. Det viste vi i første omgang. Da kontrollerte vi kampen. Men 1-0 er en farlig ledelse og du er sårbar. Man må kjøre på og få den andre scoringen. Det klarte vi ikke, sier Gerrard.

Liverpool-stjernen tror likevel det blir VM-spill i Brasil neste sommer.

– Vi har fortsatt troen på at vi kan ta gruppeseieren. Men vi må vinne alle våre resterende kamper, samt heve oss fra det vi viste i den andre omgangen her. Vi må spille som vi gjorde i den første omgangen, sier Gerrard.

Neste kvalikkamp for England er hjemme mot Moldova 6. september.

Steven Gerrard (Foto: DIMITAR DILKOFF/Afp)
Steven Gerrard (Foto: DIMITAR DILKOFF/Afp)