haugen (Foto: AFP)
haugen (Foto: AFP)

Storlag vil sikre Keeper-Haugen superlønn

Dinamo Minsk har endelig kommet på banen og ønsker å tilby Lars Haugen ny kontrakt, men keeperhelten har ikke bestemt seg for om han vil bli i Russland.

Etter en eventyrlig sesong hvor Lars Haugen toppet flere av keeperstatistikkene i KHL har det vært vanskelig å skjønne hvorfor Dinamo Minsk har brukt så lang tid på å tilby keeperhelten en ny kontrakt, men nå har de endelig varslet at de ønsker Haugen med videre.

– Jeg har en bra dialog med Dinamo om å komme tilbake dit neste år igjen så får vi se hva jeg velger å gjøre, sier Haugen

Prioriterer spilletid
Men Haugen har ikke noe hastverk med å signere. TV 2 Sporten vet at det jobbes med en langt mer lukrativ kontrakt. I KHL er det vanlige at klubbene tilbyr 10 prosent lønnsøkning andre sesongen, men det holder ikke etter Haugens fantastiske avslutning på sesongen.

– Man pleier som regel å få en kontrakt etter hva man har gjort så det er klart noe vi ser på, men det er kanskje ikke det som er førsteprioritet. Det viktigste er spilletid og vite at man blir satset på, sier Haugen.

Les også: Skryt tross tap for Zucca
Les også: Finalehåpet lever for Thoresen i KHL

Ønsket av svenske klubber
Dinamo Minsk er en klubb det er knyttet usikkerhet til nå. Det er usikkert om flere sentrale personer i ledelsen og i støtteapparatet i klubben får beholde jobben. Skuffelsen var stor da det bare ble 9. plass i serien. Kun de åtte beste lagene gikk til sluttspillet. Det er momenter Haugen må vurdere før han bestemmer seg.

– Det er usikkerhet hva som skjer på spiller- og ledelsessiden der neste sesong, så vi får se, sier Haugen.

TV 2 Sporten vet at flere svenske klubber har vist interesse for 26-åringen, men Minsk eier rettighetene på keeperhelten og får beholde ham dersom de matcher eventuelle andre tilbud.

– Jeg føler jeg har gjort en bra sesong og vist meg godt frem så en klubb skal jeg finne uansett, avslutter Haugen.

Akkurat nå er Haugen i Oslo og deltar på landslagssjefens «Camp Roy», hvor spillere som er ferdig med sin klubbsesong skal holde formen ved like frem til VM i mai.