halseyweb
halseyweb

Premier League-dommer overså skrekktakling - nå må han dømme League One

Etter at Callum McManamans overfall på Massadio Haidara gikk dommer Mark Halsey hus forbi, må han finne seg i å dømme Coventry - Doncaster denne helgen.

Det kan se ut som om den kontroversielle dommeren Mark Halsey har blitt degradert fra Premier League til League One.

Halsey, som ikke fikk med seg Callum McManamans horrible takling på Newcastles Massaido Haidara, vil dermed ikke dømme på det øverste nivået denne helgen. Han er riktignok satt opp som fjerdedommer i kampen mellom Arsenal og Reading på lørdag, men fredag ettermiddag er skal han dømme kampen mellom Coventry og Doncaster. Det skriver The Guardian i dag.

Les også: Massadio Haidara: – Han kunne ha ødelagt livet mitt
Les også: Slipper straff etter skrekktakling

Halsey selv hevdet at han ikke så taklingen klart da det var spillere mellom han og hendelsen, men en av assistentene hans skal ha fått med seg skrekktaklingen. Dermed var det heller ikke mulig for FA å straffe McManaman i etterkant.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Callum McManaman takler Newcastles Haidara.
Callum McManaman takler Newcastles Haidara.

Trevor Morley var i TV 2s studio etter kampen og omtalte taklingen i følgende ordelag:

– Dette er ikke bare et direkte rødt kort. Det er tre måneder i fengsel. La oss bare håpe at motstanderen ikke er for skadet, sa han.

Les også: Wigan-spiller med skrekktakling: – Burde gitt tre måneder i fengsel

Forrige uke kom også Haidara med sin første uttalelse etter hendelsen.

– Jeg skjønner det ikke. Taklingen hans kunne ha betydd slutten på karrieren min, og kunne ha ødelagt karrieren min. I stedet er det han som spiller fotball før meg. Vi må beskytte spillerne. Jeg vil ikke endre den fysiske tankegangen, tempoet eller innstillingen i England, men vi kan ikke akseptere slike taklinger i fotball, sa han til Le Parisien.