CUPFINALEMANAGER: Paul Sturrock fikk sparken i Southend United, men er invitert til å lede laget på Wembley. (Foto: PA Wire/Pa Photos)
CUPFINALEMANAGER: Paul Sturrock fikk sparken i Southend United, men er invitert til å lede laget på Wembley. (Foto: PA Wire/Pa Photos)

Sparket manager leder laget i cupfinale

Southend sparket søndag Paul Sturrock, men klubbdirektøren ønsker at han leder laget i Johnstone's Paint Trophy-finalen om to uker.

Paul Sturrock har vært manager i Southend i nesten tre år, men han har ikke klart å ta klubben opp fra League Two.

Etter en svært svak periode ser det ut til at opprykket ryker også denne sesongen.

Les også: Sjekk mandagens fotballrykter: Denne mannen kan få Arsenal og Manchester United til å duellere igjen

Derfor valgte klubbledelsen søndag å gi den gamle landslagsspissen for Skottland sparken.

Men om to uker er han tilbake på benken. Da leder han laget ut på Wembley til finalen i Johnstone's Paint Trophy, en turnering for lagene i League One og Two.

– Man sier at det ikke finnes sentimentalitet i fotball, men jeg er uenig. Vi er alle mennesker og må skjønne følelsene våre avgjørelser utløser. Denne avgjørelsen er utløst av Southend Uniteds større interesser. Klubbens suksess og vekst. Samtidig er vi opptatt av hva som er riktig og rettferdig. Dette er kanskje ikke forenelig med sentimentaliteten i fotball, men det er slik jeg ønsker at denne klubben skal drives. Derfor har jeg foreslått overfor Paul at han leder laget ut og på benken på Wembley. Han har gjort seg fortjent til det og har takket ja, sier klubbdirektør Ron Martin i en pressemelding.