Tore Vikingstad (Foto: Skibstad, Kent/NTB scanpix)
Tore Vikingstad (Foto: Skibstad, Kent/NTB scanpix)

Oilers én kamp fra å møte Vålerenga i sluttspillfinalen

Stavanger Oilers gjorde jobben hjemme mot Lørenskog og kan bli klar for sluttspillfinalen tirsdag.

Stavanger Oilers - Lørenskog 3-1 og Vålerenga - Sparta 4-3

Stavanger/Bergen (TV 2 Sporten): Foran søndagens sluttspillsemifinale mellom Stavanger Oilers og Lørenskog stod det 2-2 i kamper.

LES OGSÅ: Oilers tapte mot Lørenskog: – Det ble mye frustrasjon utpå der

Se scoringene og høydepunkter fra oppgjøret mellom Oilers og Lørenskog i videovinduet øverst!

Men Stavanger Oilers vant 4-2 i DNB Arena foran 3007 tilskuere og er nå én kamp fra å møte Vålerenga i sluttspillfinalen. Vålerenga ledet 3-1 i kamper før oppgjøret mot Sparta i Jordal Amfi, og sikret seg finalebillett etter å ha vunnet 4-3 i sudden death.

– Jeg synes vi hadde kontroll, men vi må opp et par hakk i den neste og avgjørende kampen. Vi må spille slik vi gjør hjemme i bortekampene, oppsummerer Oilers Tore Vikingstad etter kampen.

– Må vinne bortekampene
– Hvorfor vinner dere ikke på bortebane?

– Jeg vet ikke hvorfor vi vinner hjemmekampene og taper bortekampene. Vi må bare prøve å rette på dette neste kamp, svarer han.

Trener Petter Thoresen var ikke helt fornøyd med prestasjonene på isen, selv om det ble seier og Oilers nå leder 3-2 sammenlagt i kamper.

– Vi spiller vel en helt ålreit kamp, men slipper inn et unødvendig mål. Og så roter vi det litt til når vi har sjansen til å sette spikreren i kisten, sier Thoresen, og legger til:

– Men jeg synes vi vinner fullt fortjent. Spillerne er ikke slitne, men kanskje litt slitne mentalt. Det blir viktig for oss å være gode i 60 minutter på tirsdag så vi kan avgjøre dette, mener han.

TV 2 Sportens ishockeyekspert Ole Eskild Dahlstrøm oppsummerer kampen slik:

– Lørenskog var med i aller høyeste grad, men Oilers var profesjonelle og drar dette i land. Oilers vinner også sjansestatistikken 38-31, sier poengterer han.

Vålerenga avgjorde i sudden death
Den første perioden i kampen mellom Vålerenga og Sparta endte målløs. Over i annen periode skjedde det svært mye. Vålerenga gikk opp i føringen etter scoring av Stefan Espeland, men Niklas Røst utlignet. Vålerenga gikk deretter opp i føringen to ganger til, men Sparta bet seg fast og ga ikke Vålerenga noe gratis.

Shay Stephensens utligning til 3-3 tre minutter ut i 3. periode ble den siste scoringen i ordinær tid.

Men bare 13 sekunder ut i forlengningen scoret Morten Ask og sendte Vålerenga opp i 4-3 – og til cupfinale.

Se sammendrag av Vålerengas oppgjør mot Sparta (4-3):

705908