veltaweb
veltaweb

Norge er verdens beste hoppnasjon

Nordmannen fikk 20 i stil, hoppet seg opp på 2.plass i Planica og Norge vant nasjonscupen.

Før dagens verdenscupavslutning i Planica var verdenscupen individuelt avgjort for lenge siden. Gregor Schlierenzauer hadde over 600 poeng på Anders Bardal, men i nasjonscupen var det enda spenning.

Østerrike hadde en ledelse på 42 poeng på norge foran dagens renn, og målsetningen om å bli verdens beste hoppnasjon var absolutt innenfor rekkevidde for Alexander Stöckl og resten av det norske laget.

Med kun 30 hoppere på bommen fikk alle deltagerne verdenscuppoeng i dag, og takket være Rune Veltas kjempehopp i andre omgang holdt det såvidt for Norge. Etter at poengene var telt opp ble det klart at Norge slo Østerrike med syv fattige poeng.

I tillegg endte Velta på 2. plass, kun 1,8 poeng bak hjemmefavoritten Jurij Tepes som tok sin første verdenscupseier noensinne.

Et annet spenningsmoment var hvorvidt Anders Bardal ville klare å forsvare plasseringen sin i verdenscupen. Polske Kamil Stoch var den eneste som kunne fravriste trønderen 2.plassen. Også denne duellen endte i Norges favør i dag.

Skuffende førsteomgang
I første omgang var laginnsatsen til de norske guttene kun på gjennomsnittet med Rune Velta som beste nordmann på en 6. plass, men Østerrikerne var ikke bedre.

Wolfgang Loitzl var deres bestemann på plassen bak Velta, og favoritt Schlierenzauer skuffet stort med en 15. plass.

Anders Bardal skuffet også under noe vanskelige forhold og lå helt nede på 18. plass foran sesongens siste hopp, mens vertsnasjonen fortsatte den gode innsatsen fra lagkonkurransen i går og det var dobbelt slovensk etter den første omgangen.

Velta på pallen og konkurrent til bikkja i bakken
I den andre omgangen klarte heller ikke de fleste nordmennene å hevde seg, men Rune Velta leverte. Fra 6. plass etter første omgang hoppet han 217,5 meter og fikk 20 i stil av den ene dommeren.

Det var riktignok ikke alle som fikk 20 i stil i Planica. Piotr Zyla fikk selskap på sletta etter sitt hopp av en i overkant engasjert tilskuer i Adams drakt.

Artikkelen fortsetter under videovinduet!

705857

Kun Tepes som ledet etter første omgang klarte å tukte hopperen fra Lommedalen i den andre omgangen, og med det kronet Velta en god sesong for de norske hopperne.

Andreas Stjernen ble nummer 13, Anders Bardal nummer 16, Tom Hilde ble nummer 25 mens Anders Fannemel endte på 27. plass.