I STØTET: Cecila Brækhus ser endelig ut til å møte Holly Holm til storkamp. Bildet er fra helgens trening i Berlin. (Foto: Goran Jorganovic/TV 2)
I STØTET: Cecila Brækhus ser endelig ut til å møte Holly Holm til storkamp. Bildet er fra helgens trening i Berlin. (Foto: Goran Jorganovic/TV 2)

Brækhus sier ja til å møte Holm i Albuquerque: – Skal ikke ha Nord-Korea-tendenser

Men kun dersom det også blir kamp i Europa.

Berlin/Bergen (TV 2 Sporten): Den norske bokseren Cecilia Brækhus har i lengre tid forsøkt på få på plass en kamp mot Holly Holm, men den amerikanske bokseren har gjort det vanskelig ettersom hun kun går kamper i hjembyen Albuquerque.

Går med på å møte Holm i Albuquerque
Men Brækhus er så lysten på å møte Holm, som omtales som verdens beste bokser, at hun nå vil gå med på å dra til New Mexico og møte rivalen.

– Denne kampen mot Holly Holm har jeg så lyst til å gå uansett, så om det er en dobbelkamp som må til så er det greit, sier Brækhus til TV 2 Sporten.

– Det å gå en dobbelkamp blir en ny erfaring, men det skal jeg klare å få til.

Les også: Brækhus: – Fyren er sprø som en kjeks og lyver

– Skal ikke ha Nord-Korea-tendenser
For som NTB melder søndag skal Brækhus kun gå med på å møte Holm i Albuquerque dersom det også blir en kamp i Europa. Brækhus-promotør Nisse Sauerland sier at partene er nærmere hverandre enn noen gang, og at dialogen med Holm-promotør Lenny Fresquez er god.

– Vi har en dialog med Fresquez. Denne kampen her må skje uansett. Hele verden venter på den, men vi er ennå ikke i mål med å få landet en avtale. Dette er de to største bokserne i verdene, de må møtes en gang, sier Sauerland til TV 2 Sporten.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Holly Holm i kamp mot Anne Sophie Mathis (Foto: Pat Vasquez-Cunningham/Zuma Press)
Holly Holm i kamp mot Anne Sophie Mathis (Foto: Pat Vasquez-Cunningham/Zuma Press)

Men det har ikke bare vært harmoni mellom de to grupperingene den siste tiden. Slik TV 2 Sporten forstår det skal dialogen likevel være mye bedre nå.

Det går flere rykter om hjemmedømming og kamper som ikke har gått på TV når Holly Holm har gått sine kamper hjemme i Albuquerque. Det har også vært rapporter på at ringen ble utvidet med to meter da Holm møtte Mathis i Albuquerque.

– Jeg skal i alle fall ha med meg et TV-team som kan dokumentere det som skjer. Vi skal ikke ha noen Nord Korea-tendenser, flirer Brækhus.

– Jeg har også hørt de ryktene fra Albuquerque. Det er akkurat som i fotball, hjemmetilskuerne gir selvfølgelig sin bokser en fordel. De andre detaljene vil jeg ikke kommentere, sier Sauerland.

Les også: Jensen fyrer løs: – Få opphevet det dustete bokseforbudet
Les også: Se videoen der Cecilia Brækhus angriper Holm

Brækhus er mester i World Boxing Association (WBA), World Boxing Council (WBC) og World Boxing Organization (WBO). Hun er ubeseiret på 21 kamper. Holly Holm har bokset 37 kamper. Av dem er 32 vunnet, to tapt og tre er endt uavgjort.

Hvem som kan kalle seg verdens beste bokser uansett vektklasse kommer ikke til å bli avgjort før de to møtes i ringen. 13. april bokser Brækhus kamp mot Mia St. John i Frederikshavn der hun setter alle sine tre VM-titler på spill.