Eufemiano Fuentes (Foto: Andres Kudacki, © AK TH**LON**)
Eufemiano Fuentes (Foto: Andres Kudacki, © AK TH**LON**)

Real Madrid vil saksøke dopinglegen Fuentes

Eufemiano Fuentes påstår at Real Madrid skylder ham penger.

Eufemiano Fuentes kunne fredag ta påskeferie fra den pågående rettssaken mot ham, men høringene mot dopinglegen fortsetter etter påske. Det skal ha blitt funnet 200 poser med blod og plasma, samt utstyr til blodoverføringer og steroider i leiligheten til Fuentes under en razzia i 2006.

Krever penger fra Real Madrid
Fuentes skal ha bistått flere profilerte syklister i systematisk doping i en årrekke under det som har fått navnet «Operasjon Puerto». Han bedyrer at alt han gjorde på den aktuelle tiden var i henhold til loven i Spania, og han har også uttalt at flere andre idrettsutøvere har fått bistand.

Les også: Nå vurderer Fuentes å offentliggjøre hele dopinglisten
Les også: «Dopingdoktoren» Fuentes innrømmer: – Jeg behandlet fotballspillere

Fotballspillere, sykkelryttere og friidrettsutøvere skal ha fått hjelp fra Fuentes, som fredag gikk til «angrep» på den spanske storklubben Real Madrid.

– Jeg er interessert i å motta gjelden som Real Madrid har til meg og som er på tide at de betaler, sa Fuentes, uten å spesifisere hva klubben skylder ham penger for, i et intervju på spansk radio ifølge Telegraph.

Fuentes' advokat hevder at Real Madrid skylder hans klient penger fra 2007, 2008 eller 2009, men han husker ikke hvilket år det gjelder.

Vil saksøke Fuentes
Real Madrid sier at pengene Fuentes refererer til stammer fra en rettssak i 2006 der dopingdoktoren vitnet i en sak mot avisen Le Monde. Avisen ble dømt til å betale 300.000 euro til Real Madrid for å ha kommet med falsk informasjon om klubben og andre klubber ved å linke dem til et samarbeid med Fuentes.

– Fuentes spør om å bli betalt for reise- og boutgifter da han ble innkalt som vitne, og Madrid har ingen problemer med å betale når han viser de nødvendige kvitteringene, sier klubben.

Les også: Wenger vil blodteste spillere
Les også: Nøkkelvitne i Operasjon Puerto-saken døde av hjerteinfarkt

Fuentes har alltid nektet for å ha et forhold til den spanske storklubben, men nå kan han ende opp med å bli saksøkt. Real Madrid skal nemlig ha sagt at de vil saksøke Fuentes for «intensjonen om å villede publikum med hans forhold til klubben, med dårlig hensikt og med mål om å skade bilde av klubben». Det skriver klubben i en pressemelding.

– Dersom Real Madrid forstod det jeg sa, tror jeg de er forvirret. Real Madrid har ingenting å gjøre med «Operasjon Puerto». Jeg er ikke og har ikke være doktor for klubben, verken direkte eller indirekte. Jeg har aldri gitt Real Madrid-spillere så mye som en aspirin, sier Fuentes.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Cristiano Ronaldo og Real Madrid-president Florentino Perez. (Foto: Victor R. Caivano, © VRC WS**LON**)
Cristiano Ronaldo og Real Madrid-president Florentino Perez. (Foto: Victor R. Caivano, © VRC WS**LON**)

– Ikke forårsaktet noen pasientskader
Fuentes risikerer to års fengsel dersom han blir funnet skyldig i brudd på folkehelseloven. Grunnen til at han ikke sitter på tiltalebenken tiltalt for doping-assistanse er at doping ikke var ulovlig i Spania i 2006. Fuentes bedyrer fortsatt sin uskyld.

– Alt jeg gjorde var i overensstemmelse med lovene på den tiden. I løpet av 35 år har jeg ikke forårsaket noen pasientskader, sier Fuentes.

Den pågående rettssaken mot Fuentes omhandler kun dopinghjelp til sykkelryttere, selv om spanjolen tidligere har uttalt at bare 30 prosent av kundene var fra sykkelsporten.

– Siden man ikke kan offentliggjøre disse meget profilerte utøverne, så bør Spania utestenges fra OL. Det bør være et pressmiddel. Da vil de kanskje offentliggjøre disse 150 navnene, sa Kaggestad, som mener Den internasjonale olympiske komité (IOK) bør presse Fuentes til å offentliggjøre alle navnene, til tv2.no.

Høringen avsluttes seinest 9. april.