Larvik knuste Stabæk og tok NM gull. (Foto: Sørbø, Krister/SCANPIX)
Larvik knuste Stabæk og tok NM gull. (Foto: Sørbø, Krister/SCANPIX)

Larvik frykter for spill i Europa uten en massiv økonomisk vekst

Derfor investerer de i lekeland.

Uten en betydelig vekst i økonomien tror klubbdirektøren at de er sjanseløse i Europa.

Sportslig og økonomisk er Larvik suverene i norsk håndball. Avstanden til konkurrentene bare vokser.

Allikevel klarer ikke norgesmesterne å holde tritt med sine europeiske motstandere.

-Skal vi slå Györ og Krim og de andre storlagene i Europa må vi øke omsetningen vår. Omsetningen vår har tidligere bestått av 85 prosent sponsorinntekter og det gjør deg veldig sårbar. Vi må prøve å være kreative. Derfor satser på nå på lekeland, sier Larvik-direktør Bjørn-Gunnar Bruun Hansen.

Se reportasje øverst i artikkelen

Lørdag var flere av Larvik-spillerne med og kastet glans over byens nye lekeland hvor klubben, med sponsorer har spyttet inn om lag seks til sju millioner kroner. Håpet er at Jippi lekeland skal gi et betydelig overskudd.

- Vi vet at nullpunktsomsetningen vår er seks millioner kroner. Etter det begynner vi å tjene penger og da vet vi hva jobben går ut på, sier Bruun Hansen.

Les også: Larvik henter 23 år gammel målvakt

Larvik har hatt en stor økonomisk vekst de siste årene. I 2008 hadde Larvik en omsetning på 11,5 millioner kroner. Den ble mer enn doblet på tre år. I 2011 omsatte klubben for 25 millioner kroner. I 2013 er det forventet 35 millioner.

Hvis vi ikke er posisjonert når den tiden kommer er vår tid i toppen over.

Over tre ganger så mye som Norges nest beste lag, men det er småpenger sammenlignet med de europeiske toppklubbene. Derfor har Larvik satt seg et hårete mål. 60 millioner kroner i 2018. Helt nødvendig for å holde tritt med konkurrentene, mener klubbdirektøren.

- Når den europeiske økonomien kommer på fote igjen, kommer vi til å møte på større utfordringer med de lagene vi møter nå og fra flere nye lag. Hvis vi ikke er posisjonert når den tiden kommer er vår tid i toppen over, sier klubbdirektøren.

Les også: Lise Løke klar for Larvik

Investeringene i Jippi Lekeland er forventet å gi en god avkastning. Skjer det, er Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad lovet mer midler til spillerkjøp. Slik det er nå kan mesterligaklubbene Larvik konkurrerer med på spillermarkedet tilby 50 prosent mer i lønn enn hva Larvik kan.

- Det er noe av motivasjonen. Viborg, for eksempel, hadde mer å putte i lønningsposen til spillere vi ønsket. De kunne tilby 50 prosent mer, sier Bruun Hansen.