canaWeb
canaWeb

Albania-stjernen: – Det var som å spille på hjemmebane

Lorik Cana er ikke overrasket over at de albanske supporterne dominerte på Ullevaal.

Ullevaal (TV 2 Sporten): Sporadisk norsk applaus var ikke i nærheten av å matche utagerende Albania-fans på Ullevaal fredag kveld.

Det norske landslaget ble pepet ut på sin egen arena der albanske flagg dominerte alle de tre åpne tribuneseksjonene. Det virket nesten som albanerne var i flertall på tribunen, og det er neppe langt fra sannheten heller.

– Vi er har stor støtte fra tribunen, og er stolte over supporterne våre, sier Albania-kaptein Lorik Cana til tv2.no.

– Det føltes nesten som å spille på hjemmebane. Men dette er ikke noe nytt for oss. Det var nok enda flere albanere da vi spilte i Sveits, og det er slik hver gang vi spiller i Skandinavia, fortsetter han.

Se scoringen som senket Norge øverst i artikkelen

– Det er noe vi har trent på
De norske spillerne hang ikke med da et innøvd frispark endte med at Hamdi Salihi dunket inn vinnermålet på Ullevaal 23 minutter før slutt. Trekket var ukjent for den norske landslagsledelsen, men Cana hevder de forsøkte på det samme i en treningskamp mot Georgia forrige måned.

– Det er noe vi har trent på. Mot Georgia fungerte det ikke, men nå ble det perfekt. Jeg tror dessverre ikke vi kan gjøre det igjen mot Norge i juni, sier Cana og smiler.

Lazio-spilleren tror det albanske landslaget nå har muligheten til å nå sitt første mesterskap noensinne, men vil ikke avskrive Norge til tross for det skuffende hjemmetapet som langt på vei serverer Sveits puljeseieren.

canaWeb
canaWeb

– Dette var en fantastisk seier for oss. Norge er fysisk sterke, men skapte ikke så mye trøbbel for oss før de siste ti minuttene. Nå føles det fantastisk, men vi er bare halvveis. Og vi har kun to av de siste fem kampene på hjemmebane. Den neste mot Norge blir viktig, sier Cana.

– Var Norge slik dere forventet?

– Ja, men det var vanskelig for dem å spille langs bakken siden banen ikke var spesielt bra. Jeg tror ikke det blir noe lettere for oss å møte Norge i Tirana. Det blir nok en ganske lik kamp, men under litt bedre forhold, sier kapteinen.