Håvard Bøkko måtte bryte 5000m i Sotsji. (Foto: GRIGORY DUKOR/Reuters)
Håvard Bøkko måtte bryte 5000m i Sotsji. (Foto: GRIGORY DUKOR/Reuters)
MÅTTE BRYTE: Håvard Bøkko. (Foto: GRIGORY DUKOR/Reuters)
MÅTTE BRYTE: Håvard Bøkko. (Foto: GRIGORY DUKOR/Reuters)

Bøkko måtte bryte da Kramer vant: – Jeg hadde ikke noe å gjøre utpå der

Håvard Bøkko fikk problemer underveis og brøt fredagens 5000 meter i VM enkeltdistanser på skøyter. Dermed kunne han ikke tukte gullvinneren Sven Kramer.

Sotsji (TV 2 Sporten): Etter å ha gått omtrent to tredeler av løpet gikk Bøkko ut av banen. Det var vanskelig å se nøyaktig hva som var problemet, men at Bøkko pådro seg en luftveisinfeksjon i starten av uken har gjort kroppen utslitt.

LES OGSÅ: Bøkko sønderknust etter OL-generalprøven

– Det var ikke noe gøy. Det føltes som om jeg hadde gått en 1500-meter etter tre runder. Jeg var pinne stiv. Jeg har aldri vært i nærheten av å bryte før, men jeg føler ikke at jeg hadde noe å gjøre utpå der. Om jeg hadde blitt nummer 14 eller 15 spiller ingen rolle. Det er det 29. mesterskapet mitt og stort sett har jeg vært fornøyd så det er litt skuffende, sier Bøkko til TV 2 Sporten.

– Jeg har aldri vært i nærheten og tenkt tanken før en gang. Jeg hadde egentlig ingeting å gjøre utpå der etter tre runder.

På gråten
Han var tydelig preget og blank i øynene før han kunne snakke med TV 2 Sporten i mixed zone. Det er første gang i karrieren Bøkko måtte bryte et løp.

– I dag tidlig følte jeg meg bra, og hadde jeg ikke det så hadde jeg ikke stilt til start. Tirsdag var jeg litt uggen og litt dårligere onsdag. Da bestemte vi oss for å ta antibiotika for å hindre å bli dårlig. Jeg er nok nok litt preget, sier en skuffet Bøkko.

Det var tydelig at nordmannen slet allerede tidlig i løpet. Han så ned på skøytene og ristet på hodet flere ganger. I tillegg noterte han stadig svakere rundetider.

– Hvor tungt er det å måtte bryte et VM-løp?

– Jeg har aldri vært i nærheten og tenkt tanken før en gang. Jeg hadde egentlig ingeting å gjøre utpå der etter tre runder. Makkeren min hadde gått fra meg og så han hadde ikke hatt noen glede av meg resten av løpet, svarer han.

– Klart jeg ville gjøre det bedre
– Er det mye frustrasjon innesperret?

– Ja, jeg er litt skuffet ja. Så klart jeg har lyst til å gjøre det bedre i VM. Høydepunktet var i går, men det gikk jo dårlig da og, poengterer Bøkko.

– Hva gjør dette med entusiasmen av å gå på skøyter?

– Jeg får bare sørge for at det aldri skjer igjen. Jeg får bruke sommeren godt og gjøre meg klar til OL. Jeg har fortsatt mål om medalje og gull om alt klaffer så, fastslår han.

Hvordan bearbeider du skuffelsen?

– Jeg får prøve å glemme det og gjøre meg klar for lagtempo. Det er to andre gutter der som har lyst til å gjøre det bra der. Jeg får bare prøve å bli helt frisk, sier Bøkkø.

SKUFFET: Håvard Bøkko. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
SKUFFET: Håvard Bøkko. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

Kramer suveren
Bøkko gikk i par med tyskeren Moritz Geisreiter, som endte på 11.-plass. Rett etter løpet var hallingen tydelig skuffet og ville ikke snakke med pressen.

Sven Kramer tok en klar seier med 6.14,41 i siste par.

Han slo landsmannen og sølvvinneren Jorrit Bergsma med 3,53 sekunder. Bronsen gikk til Ivan Skobrev.

(©NTB/TV 2 Sporten)