spaniaWeb
spaniaWeb

Flere nye ansikter på det spanske laget

Men Vicente del Bosque's mannskap er fortsatt storfavoritter foran hjemmemøtet med Finland.

Se Spania-Finland i kveld klokken 17.00 på TV 2 Sport og tv2sumo.no!

De spanske ungguttene viste mot Norge i går at det fortsatt gror godt hos de regjerende europa- og verdensmestrene. I kveld gjester Vicente del Bosques menn Finland hjemme i Gijon.

Spanjolene topper med sju poeng gruppe i sammen med Frankrike etter tre kamper.

Det er ingen overdrivelse å si at hjemmelaget er favoritter, men tross 18 strake kamper uten tap er det noen endringer i det spanske laget.

Ingen Torres i troppen
Del Bosque har utelatt både Chelseas Fernando Torres og Bayern Münchens Javier Martinez fra troppen, mens Swanseas Michu enda venter på sin landslagsdebut.

Artikkelen fortsetter under bildet!

torresWeb
torresWeb

I stedet har den spanske ringreven tatt ut mindre meritterte spillere som David de Gea, César Azpilicueta, Isco og Javi Garcia.

I tillegg sliter lagets hjerne og dynamo Xavi Hernandez med en hamstring-skade, og er usikker før kveldens oppgjør.

Også i troppen er Sergio Ramos som, dersom han spiller i kveld, vil få sin 100. landskamp for Spania. Det er det kun syv spillere som har klart før ham.

Ikke vunnet siden 1969
Finland har tradisjonelt sett vært for en lilleputt å regne i europeisk fotball, og årets utgave er ikke annerledes.

Våre naboer i øst har fortsatt til gode å kvalifisere seg for et mesterskap, og det ser ikke ut som om Brasil 2014 vil bli deres mesterskapsdebut. I gruppe med Frankrike og Spania blir de i beste fall «outsidere» og ligger for øyeblikket sist i gruppe i med ett fattig poeng.

Artikkelen fortsetter under bildet!

eremenkoWeb
eremenkoWeb

I tillegg må landslagssjef Mixu Paatelainen være foruten playmaker Alexei Eremenko fra Rubin Kazan da han ble utvist i forrige kvalifiseringskamp mot Georigia.

Dersom Finland likevel mot alle odds skulle klare tre poeng mot storfavorittene, vil det være første gang de slår Spania siden 1969.