englandmontasjeWeb
englandmontasjeWeb

Gerrard: – Jeg vil aldri snu ryggen min til England

Mens Roy Hodgson innrømmer det var naivt av ham å tro at Rio Ferdinand ville spille.

Se San Marino-England i kveld klokken 21.00 på TV 2 PL HD1 og tv2sumo.no!

Mye har handlet om Rio Ferdinand og det engelske landslaget de siste dagene.

Manchester United-stopperen har lenge blitt utelatt fra troppen, men i forrige uke var han plutselig tilbake i varmen.

Men det skulle ikke vare. Denne uken kom beskjeden om at han takket nei til videre landslagsspill, og på onsdag kunne engelsk presse skrive at Ferdinand i stedet satte seg på et fly til Qatar for å fungere som ekspert i Al Jazeeras sending fra landskampen.

Les også: Ryggplagede Ferdinand flyr 15 timer for ekspertjobb

Landslags- og Liverpoolkaptein Steven Gerrard vil ikke kritisere Ferdinands avgjørelse, men gjør det klart at han aldri ville gjort noe lignende.

– Jeg vet ikke om Rio har snudd ryggen sin til England og jeg vet heller ikke detaljene, men jeg vil ta dette laget til VM i Brasil, sier Gerrard.

Les også: Rio Ferdinand måtte si nei til England

Gerrard, som har blitt 32 år, sier at han fortsatt er i god fysisk form og at han ikke har noen problemer med et tett kampprogram.

– Kroppen min er i god stand, og det å spille for England er det absolutt beste jeg kan gjøre. Etter at vi slo Brasil tidligere i vinter har vi også vist at vi kan slå de beste så lenge vi stiller det sterkeste laget vi kan mønstre, sier Gerrard.

– Jeg kan ha vært naiv
Landslagssjef Roy Hodgson tok Ferdinand ut i troppen mot San Marino og Montenegro på bakgrunn av hans strålende form for serielederne den siste tiden. Likefullt innrømmer han at det kan ha vært naivt av ham å tro at Ferdinand ville slutte seg til troppen etter å ha vært i landslagskulden såpass lenge.

– Jeg kan ha vært naiv, men jeg tror alltid at de som blir tatt ut vil være med, og at de ikke trenger beskjed lang tid på forhånd, sier Hodgson.

Les også: Ferdinand tilbake i England-troppen: – Han er med for å spille

Hodgson fortsetter med å presisere at forholdet mellom Ferdinand og klubben ikke er noe han vil legge seg opp i, og at hans fokus etter kontrabeskjeden kun var å finne en erstatter.

– Jeg tror ikke dette er det rette tidspunktet for meg å diskutere Rio, hverken hva som har skjedd nå eller hva som kommer til å skje i fremtiden, avslutter landslagssjefen.

Artikkelen fortsetter under bildet!

gerrardRioWeb
gerrardRioWeb

England er store favoritter i kveld mot San Marino, mens kampen mot Montenegro på tirsdag nok vil by på sterkere motstand. Hodgson har allerede sendt Gary Neville til Moldova for å se på de kommende motstanderne når de i kveld spiller kamp i Chisinau.

Steven Gerrard er likevel klar på at de ikke vil undervudere kveldens motstandere selv om engelskmennene slo dem 5-0 på Wembley.

– På papiret er vi sterkere enn dem, men det kan bli en vanskelig kamp. De kommer til å legge seg bakpå, og jo lengre det er 0-0 jo vanskeligere blir det, avslutter kapteinen.

Etter fire kamper, leder Montenegro gruppe H med ti poeng, to poeng foran England på tredjeplass.