Gamst Pedersen (Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo/NTB scanpix)
Gamst Pedersen (Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo/NTB scanpix)

Morten Gamst Pedersen: – Har fortsatt mye ugjort på landslaget

Morten Gamst Pedersen på Oslo-visitt.

Oslo (TV 2 Sporten): – Klart Morten Gamst Pedersen er velkommen. Han hører jo til her – han er en del av inventaret.

En ertelysten Brede Hangeland var i godlune da Blackburn-proffen stakk innom Thon Hotel Bristol og spiste aftens med resten av landslagsgjengen kvelden før det viktige VM-møtet med Albania.

LES OGSÅ: Søderlund i Flo-rollen mot Albania

– Det er ingen som blir stresset eller tar på vei av at en gammel kjenning dukker opp. På mange måter er Gamsten en del av miljøet enten han er med i troppen eller ei. Vi er jo en fin og sammensveiset kameratgjeng, understreker landslagskapteinen over et glass Farris i resepsjonen.

– Men nå går det betraktelig bedre for meg personlig. Jeg føler fortsatt at jeg har mye ugjort på det norske landslaget.

Har ikke gitt opp
Selv har Morten Gamst Pedersen (31) på ingen måte gitt opp håpet om retur til det norske landslaget.

– Men det er turbulente tider i Blackburn med fem managere bare siden august. Vi får stadig nye overraskelser med mennesker ut og inn, sier venstrekanten som tross kaoset og de mange utskiftningene har fått med seg 29 førstelagskamper inneværende sesong. Tyngst var egentlig tiden da Henning Berg var sjef på Ewood Park. Da var Morten Gamst Pedersen bare involvert i to cup-oppgjør – uten særlig suksess.

– Men nå går det betraktelig bedre for meg personlig. Jeg føler fortsatt at jeg har mye ugjort på det norske landslaget.

Etter de begredelige treningskampene mot England, Kroatia og Hellas i fjor sommer forsvant Morten Gamst Pedersen ut til venstre – sammen med Erik Huseklepp og Christian Grindheim. Nå er de to andre tatt til nåde igjen, mens Blackburn-proffen fortsatt er ute i kulden.

– Selv mener jeg at jeg er mer enn god nok for en plass i en 22-mannstropp. Jeg sier ikke at jeg burde starte mot Albania, men hvem vet om en ikke kunne fått bruk for en dødballspesialist med nese for avgjørende pasninger og mål i løpet av kampen?

LES OGSÅ: Drillo har studert Albania: – De er fæle hvis de får seg en smell

VRAKET: Drillo valgte å vrake Morten Gamst Pedersen. (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)
VRAKET: Drillo valgte å vrake Morten Gamst Pedersen. (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)

– Ingen broer er brent
Morten Gamst Pedersen føler ikke at veien tilbake er spesielt lang og understreker at han på ingen måte har noe komplisert forhold til Egil Drillo Olsen.

– Ingen broer er brent. Jeg garanterer deg: Morten Gamst Pedersen stopper ikke på 74 landskamper, forsikrer venstrekanten med den følsomme dødballfoten og leilighet på Tjuvholmen der kjæresten bor mens hun studerer.