moamoa (Foto: Scanpix)
moamoa (Foto: Scanpix)

Moa-fetter storspiller i Tyskland: – Fantastisk for ham

Norges landslagsspiss gleder seg over at Omar Elabdellaoui er på full fart inn i 1. Bundesliga med Eintracht Braunschweig.

Ullevaal (TV 2 Sporten): Mohammed Abdellaoue har denne vinteren fått selskap av fetteren Omar Elabdellaoui i tysk fotball.

21-åringen har spilt fra start i samtlige sju kamper etter at han ble leid ut fra Manchester City i januar, og serverte nok en målgivende pasning i 1-0-seieren over Bochum fredag.

– Han gjør det bra og spiller foran 30.000 tilskuere hver helg på et godt lag i en god liga som i tillegg ser ut til å rykke opp. Det er fantastisk for ham, sier Moa til tv2.no.

Luke i teten
Åtte serierunder før slutt har andreplasserte Eintracht Braunschweig hele elleve poeng ned til Kaiserslautern. Moa håper Elabdellaoui, som i første omgang er på lån ut sesongen, blir i klubben og etablerer seg i 1. Bundesliga til høsten.

– Han er et sted hvor han kommer til å utvikle seg, og jeg håper han blir der. Det var bra for begge parter at han kom til den klubben, sier Moa.

Artikkelen fortsetter under bildet!

omaaa
omaaa

Med den viktige VM-kvalifiseringskampen mot Albania én dag unna, forteller spissen at de to tidligere Skeid-spillerne snakker sammen innimellom, men at de fortsatt ikke har fått til å møtes på tysk jord. Elabdellaoui sier han følger nøye med på alt Hannover-fetteren foretar seg på banen.

– Det er en jeg ser veldig opp til. Jeg mener han er Norges beste spiller, sier Elabdellaoui til tv2.no.

Nær A-landslaget
U21-landslagsspilleren hadde tilbud fra flere klubber etter at han valgte å avbryte låneoppholdet med Feyenoord i midten av januar. I 2011 spilte han ti kamper på lån i Strømsgodset, men den anvendelige spilleren ønsket seg nå til en større liga og endte opp i Eintracht Braunschweig.

– Jeg har sett et par av kampene deres på TV. Da har han vært god. Selv om han forsåvidt er en konkurrent, syns jeg det er veldig kult at han gjør det bra, sier Freiburgs Vegar Eggen Hedenstad til tv2.no.

Han har spilt flere kamper sammen med Elabdellaoui på U21-landslaget, og selv om de begge har ambisjoner om å kapre en backplass hos Drillo, kan Elabdellaoui også bekle en midtbanerolle slik han gjør i den tyske klubben.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb, som har trent Elabdellaoui på G19-laget, tror Moa snart kan få selskap av fetteren på det norske A-landslaget.

– Omar har gjort det veldig bra der nede, og er en spiller vi har veldig tro på og liker godt. Det er en hardtarbeidende toveisspiller som er i vannskorpa til å bryte gjennom på A-landslaget. Det er en vi følger veldig tett, sier Semb til tv2.no.