Landslagssjef Egil Drillo Olsen under en pressekonferanse torsdag hvor han presenterte troppen til VM kvalifiseringskampen mot Albania 22. mars. (Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpix)
Landslagssjef Egil Drillo Olsen under en pressekonferanse torsdag hvor han presenterte troppen til VM kvalifiseringskampen mot Albania 22. mars. (Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpix)

Drillo: – Jeg trenger noen som passer på meg

Egil Olsen innrømmer at ikke alt han sier til media er like gjennomtenkt.

Ullevaal Stadion/Bergen (TV 2 Sporten): Landslagssjefen sa tirsdag denne uken at for hans del kunne det komme fem tilskuere på Ullevaal til VM-kvalifiseringskampen mot Albania.

LES OGSÅ: Drillo: – Hiv våre nye landsmenn inn her!

Dagen etter uttalte Egil Drillo Olsen at Ullevaal kunne fylles med våre nye landsmenn - siden de ikke reiste på påskefjellet.

Se intervju med Drillo i videovinduet øverst!

– Jeg trenger noen som passer på meg når det gjelder sånne ting. Media skjønner ikke en spøk når jeg prøver meg på det. Da må mediefolk og andre rette opp i det jeg sier

NFF måtte gripe inn
Norges fotballforbunds informasjonssjef Svein Graff reagerte og ba Drillo moderere seg i uttalelsene.

Nå innrømmer landslagssjefen at alt han sier til media ikke er like gjennomtenkt.

– Jeg trenger noen som passer på meg når det gjelder sånne ting. Media skjønner ikke en spøk når jeg prøver meg på det. Da må mediefolk og andre rette opp i det jeg sier, sier Drillo til TV 2 Sporten.

LES OGSÅ: Drillo om publikumssvikten: – Det kan komme fem personer for min del

Egil Drillo Olsen (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
Egil Drillo Olsen (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

– Vi er enige om at humor er en vanskelig øvelse etter noen litt uheldige utspill. Men at Egil får oppmerksomhet er jo bare bra

– Må justere ham litt
Informasjonssjef Svein Graff i Norges fotballforbund hevder at NFF ikke har store problemer med Drillos uttalelser.

– Det er ikke et problem på noen som helst måte. Drillo har vært med i mange år, han er ærlig og skaper engasjement, sier Graff.

– Men får dere panikk når Drillo sier at han kunne tenke seg kun fem tilskuere?

– Vi er enige om at humor er en vanskelig øvelse etter noen litt uheldige utspill. Men at Egil får oppmerksomhet er jo bare bra, svarer informasjonssjefen.

– Hva med utspillet om at våre nye landsmenn skulle komme på kamp?

– Nei, da var det heller ikke noe panikk eller alarm. Men Egil er ikke akkurat strømlinjeformet. Drillo har en personlighet som fremstår som sær og underlig for mange, og det liker han å forsterke selv. Da må vi andre inn å justere litt, sier Graff.

LES OGSÅ: Drillo har studert Albania: – De er fæle hvis de får seg en smell

MÅ PASSE PÅ DRILLO: Svein Graff må passe på Egil Drillo Olsen under pressetreffene på landslaget. (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)
MÅ PASSE PÅ DRILLO: Svein Graff må passe på Egil Drillo Olsen under pressetreffene på landslaget. (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)

Nærmer seg startoppstillingen
Drillo varsler samtidig at han fremdeles ikke har startoppstillingen til VM-kvalifiseringskampen mot Albania klar.

– Vi har ikke et lag klart, men jeg vet vel hvem som skal bekle de forskjellige rollene. Det er mulig jeg tar det ut etter treningen torsdag, sier landslagssjefen.

En av dem som håper på spilletid mot Albania er Joshua King.

– Jeg har slitt med skader i åtte uker, men spilte to kamper forrige uker og fikk en føling med skaden igjen. Men da jeg kom til Oslo ble den undersøkt og det var ingenting. Jeg er klar til kamp, sier Blackburn-proffen til TV 2 Sporten.

– For meg så passer det derfor å komme inn og endre kampen om det trengs, konstaterer King.

LES BLOGGEN TIL ØYVIND ALSAKER: Ullevaal – nøkkelen til Brasil

Se hva Drillo sier om laguttaket her:

705339