Modo Ole Kristian Tollefsen, Modo, trycker till Jari Tolsa, Frölunda.  (Foto: Digitalsport)
Modo Ole Kristian Tollefsen, Modo, trycker till Jari Tolsa, Frölunda. (Foto: Digitalsport)

Seks nordmenn på isen i kvartfinaledrama

Hele seks spillere med norsk pass var på isen da Färjestad og Modo barket sammen i den femte kvartfinalen i det svenske sluttspillet.

Karlstad (TV 2 Sporten): Utgangspunktet var enkelt. Modo måtte vinne kvartfinalekampen mot Färjestad i Karlstad onsdag kveld for å holde liv i drømmen om semifinale. Färjestad ledet 3–1 i kamper før lagene igjen barket sammen i Löfbergs Lila Arena.

Merket presset
Det ble ingen underholdende affære.

– Det var ikke en «må vinne»-kamp for oss, men vi merket likevel presset i denne kampen og det viste seg på spillet, sier Färjestads Anders Bastiansen.

Tre perioder ble spilt uten et eneste mål og lagene måtte ut i sudden death. Her tok det Färjestads Rickard Wallin bare 57 sekunder å sette pucken i mål. Med det sikret han semifinalekamper.

– Det var utrolig deilig å avgjøre her på hjemmebane og slippe å reise opp til Örnsköldsvik. Det er viktig for oss, sier Ole-Kristian Tollefsen, som selv spilte i Modo forrige sesong.

Färjestad er en klubb med stolte gulltradisjoner. Både Anders Bastiansen og Marius Holtet var med på å vinne det gjeve trofeet i 2009 og i 2011. Nå forventes det at Karlstad-klubben skal gjeninnta tronen.

– Dette er et steg på veien till målet vårt som er gull. Det var viktig, ser Martin Røymark.

Stort var det også for norsk hockey. Hele seks spillere med norsk pass var på isen i kvartfinalene. Ole-Kristian Tollefsen, Martin Røymark, Marius Holtet og Anders Bastiansen representerte Färjestad mens Per-Åge Skrøder og Kristian Forsberg spiller for Modo. Totalt har hele 13 nordmenn spilt svensk eliteserie denne sesongen.

-Det er bra for hockeyen at man har spillere her borte for det er et veldig bra nivå her. Det tror jeg landslaget får nyte av seinere, sier Anders Bastiansen.

Uønsket ferie
Det ble også en slags trøst for en veldig skuffet, Per-Åge Skrøder som måtte reise hjem på ferie i stedet for å spille semifinaler.

– Det er moro det. Synd at feil nordmenn gikk videre da, fleiper Skrøder.

Før han blir litt alvorlig.

– Nei da, det er et veldig bra tegn. Det er bra for norsk hockey og for fremtiden.