Ferdinand
Ferdinand

Ryggplagede Ferdinand flyr 15 timer for ekspertjobb

Rio Ferdinand-farsen tatt til et nytt nivå.

Landslagssjef Roy Hodgson tok forrige uke overraskende ut Manchester Uniteds veteranstopper Rio Ferdinand til VM-kvalifiseringskampene mot San Marino 22. mars og Montenegro 26. mars. Ferdinand har ikke spilt landslagsfotball siden juni 2011 og ble vraket fra troppen til EM-sluttspillet i 2012 - angivelig på grunn av en konflikt med John Terry.

For et par dager siden måtte midtstopperen imidlertid melde forfall på grunn av sin kroniske ryggskade. Ferdinands «detaljerte medisinske program» lot seg ikke kombinere med landslagsfotball.

Det lar seg imidlertid kombinere med en 15-timers flytur til Qatar og tilbake. Der skal Ferdinand være en del av et ekspertpanel på Al Jazeera i forbindelse med San Marino-kampen.

Ferdinands plutselige reisetrang blir slått stort opp i engelske aviser. Daily Mail skriver at Al Jazeera ofte pleier å bruke eksperter fra sitt London-studio, og at kanalen også vil gjøre dette under England-San Marino-kampen.

Les også: Ferdinand kan bli straffet etter Torres-dytt
Les også: Rio Ferdinand innrømmer: – Ja, fotballspillere er overbetalte

Men Ferdinand skal være studioekspert, og derfor må han til Doha.

Ferdinand2
Ferdinand2

Al Jazeeras sportsredaktør Duncan Walkinshaw røper at kanalen har jobbet lenge for å få Ferdinand på plass.

– Store navn er populære på arabiske kanaler, selv om kommentarene deres må oversettes. Det er opp til United og Rio hvordan de passer på helsen hans. Men fasilitene her borte er ypperlige, og United var og trente her i januar, sier Walkinshaw.

Ferdinand har foreløpig fått med seg 81 landskamper for England.