Mercedes GL og nye Range Rover er de to hotteste nye SUVene du kan kjøre på påskefjellet i år. Men hvilken av dem er Påske SUVen 2013? Du bestemmer!
Mercedes GL og nye Range Rover er de to hotteste nye SUVene du kan kjøre på påskefjellet i år. Men hvilken av dem er Påske SUVen 2013? Du bestemmer!

En av disse er Påske-SUVen 2013

Kandidatene er store og sterke. Du bestemmer vinneren.

Påsken er tiden da hyttefolket endelig kan få vist fram nyervervelsene sine. Hyttekongene investerer gjerne i noe mer enn en "skranten", liten eller mellomstor SUV – og tar heller sikte på de virkelige kostbare kolossene.

Vi andre ser kanskje litt surt på dem og slenger ut noen kommentarer om miljøsvin og hvor sykt det er å bruke så mye penger på bil. Men innerst inne kjenner mange misunnelsen gnage.

Årets Påske-SUV må naturligvis være dyr og den må være ny - så ny at ikke mange andre har rukket å skaffe seg den.

Vi har plukket ut de to kandidatene vi mener kjemper om den gjeve tittelen i år.

LES OGSÅ: Luksus-SUVen som koster deg minst

Range-Rover-2013-forfra-sjø (Foto: Benny Christensen)
Range-Rover-2013-forfra-sjø (Foto: Benny Christensen)

Størrelsen teller

Den ene er naturligvis nye Range Rover som er 2,1 tonn – den andre er enda større og sterkere. Det er nemlig siste generasjon av Mercedes GL. En skikkelig koloss.

For når vi snakker om å være kongen på påskefjellet anno 2013, er det faktisk størrelsen som teller. De to SUV-nyhetene som har kommet i det siste er nemlig begge enorme.

De måler ca. fem meter i lengde, veier over to tonn, og har diesel-kraftverk som gjør at du kan kjøre fra det meste på vei opp til hytta.

LES OGSÅ: BMW X6: Denne kan skremme fanden på flat mark

Oser status

Har du et durabelig hyttepalass til x antall millioner og kona konkurrerer med nabofruen om å ha størst plastikkpupper, så kan du ikke parkere en halvrusten, gammel Mazda foran hytteinngangen. Nei, her må fasaden opprettholdes.

Og ingenting i SUV-verden akkurat nå roper at eieren er velbemidlet på samme måten som Range Rover og Mercedes GL. De oser status.

Mercedes-GL-forfra
Mercedes-GL-forfra

Begge får skryt

Vi har testet begge to, og om vi harselerer litt med de som har råd til å kjøpe dem i teksten over, så vit at vi legger oss om kvelden og drømmer at det er vi som kunne kjøpe en slik bil!

For maken til komfort og luksus er det sjelen vi har gleden av kjøre.

Dette uttalte Benny etter å ha testet Range Rover:

Bilen har aldri vært bedre, penere, mer økonomisk og miljøvennlig, mer komfortabel eller luksuriøs, bedre i terrenget, bedre på landeveien eller hatt bedre plass.

Les hele RR-testen her

Og da han hadde hatt GL-en konkluderte han med følgende:

Med denne bilen fastslår du at du er noe, men uten å være vulgær eller påtrengende. Mercedes har klart denne hårfine og vanskelige balansegangen med sin nye GL. Dette er tradisjonsrik, tysk premium på det beste.

Les hele GL-testen her

Begge fikk karakteren 5/6.

Du bestemmer

Ingen lett sak å avgjøre hvilken som er best, med andre ord. Og derfor tyr vi til hjelp fra dere – vår rundt 200.000 unike ukentlige Broom. no-lesere.

Hvilken av disse nyhetene synes du er årets påske-SUV?

Gi din stemme – og begrunn gjerne i kommentarfeltet under: