KRISTOFF HÅPER Å HVILE SEG I FORM: Står over E3 Harelbeke for å slå til i Gent Wevelgem. (Foto: Lauten, Daniel Sannum/NTB scanpix)
KRISTOFF HÅPER Å HVILE SEG I FORM: Står over E3 Harelbeke for å slå til i Gent Wevelgem. (Foto: Lauten, Daniel Sannum/NTB scanpix)

Kristoff følte seg dårlig, men får skryt før Gent-Wevelgem

Sykkelkommentatorer tror Alexander Kristoff kan ta årets første seier på søndag.

Selv følte Alexander Kristoff seg dårlig før start i onsdagens Dwars door Vlanderen.

- Jeg har vært hjemme en tur etter Milano-Sanremo, og mye reising er ikke akkurat en perfekt oppladning til ritt. Beina var ikke så veldig bra og jeg forventet nesten å bryte i dag, sier Katjusja-syklisten til TV 2 Sporten.

Forventet verre
I stedet vant han spurten i hovedfeltet og ble nummer 20 i det første rittet av «Den flamske sykkeluken». Oscar Gatto (Vini Fantini-Selle Italia) vant rittet.

- Vi hadde ingen med i bruddene og hovedfeltet klarte ikke å kjøre de inn. I tillegg hadde mange av lagene ryttere i brudd, så viljen var heller ikke så stor blant alle. Jeg forventet mye verre i dag, men hovedmålet var å komme inn i rytmen her i Belgia, sier Kristoff.

Skryt fra Danmark
De danske sykkelkommentatorene David Kroner og Jesper Worre skrøt av Kristoff da han spurtet inn til 20. plassen.

- Her kommer vår norske venn. Han er i fantastisk form, Kristoff, og Gent-Wevelgem passer ham veldig godt med et langt flatt stykke inn mot mål etter at de har vært ute å slåss på Kemmelberg, analyserte de to.

- Det er mulig hvis jeg klarer å komme i bedre form frem mot søndag. Da skal jeg gjøre alt for å være med, sier 25-åringen om sine egne sjanser.

Les også: Sykkelsjefene mente Milano-Sanremo-vinneren var for lat

Mulig kaptein
Foreløpig har ikke laget lagt planen for rittet, noe som nok blir avgjort av hvordan spesielt Luca Paolini gjør det i E3 Harelbeke på fredag.

- Jeg blir kanskje førstekaptein, men det kommer an på om Paolini er sliten eller i bra slag etter E3 Harelbeke, sier Kristoff som selv står over rittet.

- Jeg har aldri kjørt bra der før, og det er ganske hardt. Når det bare er én dag til restitusjon imellom tror jeg at jeg kan tjene på å stå over.

Gambler
Flere av de største favorittene, som de to siste års vinner Tom Boonen og de to tidligere norske vinnerne Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen, kjører imidlertid det 210 kilometer lange rittet som inneholder godt med brostein og tøffe stigninger.

- Det er en råsjanse jeg tar. Håpet er at de er slitne etter det rittet og at jeg er frisk nok i beina til å henge med, sier Kristoff.