Nils Petter Andersen på Sandnes Ulf fikk en kneskade 20. mars. (Foto: BJARTE FOSSFJELL/)
Nils Petter Andersen på Sandnes Ulf fikk en kneskade 20. mars. (Foto: BJARTE FOSSFJELL/)

Problemene hoper seg opp for Sandnes Ulf

Midtstopper Nils Petter Andersen gikk ned med kneskade på trening.

I går ble det klart at Sandnes Ulf søker fotballforbundet om utsettelse av hjemmekampen mot Aalesund 1. april, i dag ble midtstopper Nils Petter Andersen liggende på treningsfeltet der han hylte av smerter.

Foten til Andersen ble hengende igjen i kunstgresset, og han fikk en vridning i kneet på dagens trening for Sandnes Ulf. Spillere og støtteapparat kom løpende til midtstopperen, og treningen fikk et avbrekk på fem minutter.

- Jeg kunne høre et lite smell, men det er vel slik at vi alltid tenker det verste sier trener Asle Andersen til TV 2 sporten.

Nils Petter Andersen fikk sin tippeligadebut mot Strømsgodset søndag og spilte samtlige 90 minutter. Nå kan han vente seg et lengre skadeavbrekk.

- Han var veldig god mot Strømsgodset, men den så ikke bra ut den smellen han fikk i dag. Forhåpentligvis blir han ikke ut for lenge, men akkurat når Nils Petter ligger og vrir seg i smerter slik som han gjorde i dag så er det lov å frykte det verste, sukker Asle Andersen.

Fra før er midtstopper Avni Pepa ute med skade, han fikk en strekk på baksiden av låret i generalprøven mot Start. Det betyr at Asle Andersen har kun to midtstoppere til rådighet de neste 3 - 4 ukene.

Ber fotballforbundet om utsettelse
I tillegg må neste kamp hjemme mot Aalesund 1. april mest sannsynlig utsettes pga. en meter tele i bakken på Sandnes stadion. Hjemmekampen mot Haugesund en snau uke seinere står også i fare for å kunne avvikles. Det eneste som kan redde arrangementene er plussgrader dag og natt frem mot neste kamp, ifølge Kjersti Ohr i Sandnes kommune.

For tiden er det fra minus tre til null grader i Sandnes, og værprognosene ser ikke lovende ut for Ulvene. En skulle gjerne tro at en utsettelse kommer beleilig for den skadepregede troppen til Asle Andersen.

- Nei, jeg ville spilt kampene her på hjemmebane og holdt tritt med de andre lagene. Det å sitte med to hengekamper og gjerne få tre kamper på en uke, det vil ikke slå heldig ut, sier treneren.

- Jeg registrer at på andre arenaer så bor nærmest banemannskapet på stadion og snur på hver en tue for å få banene i best mulig stand. Jeg syns det er litt lettvint å si at det eneste som skal til her i Sandnes er å håpe på er at gradestokken skal krype opp mot ti plussgrader. Det er ikke godt nok, sier en oppgitt trener og gir dermed et stikk til Sandnes kommune som er ansvarlig for banen på Sandnes stadion.

Det er foreløpig ikke kjent hvor stort skadeomfanget er for Nils Petter Andersen.