Egil Drillo Olsen og Davy Wathne. (Foto: TV 2)
Egil Drillo Olsen og Davy Wathne. (Foto: TV 2)

Drillo: – Hiv våre nye landsmenn inn her!

Landslagssjefen spøkte med forslag til hvordan man kan fylle Ullevaal i fredagens VM-kvalifiseringskamp.

Ullevaal/Bergen (TV 2 Sporten): Norges Fotballforbund har solgt rundt 10.000 billetter og forventer kun 12.000 tilskuere på tribunen mot Albania fredag.

LES OGSÅ: Drillo om publikumssvikten: – Det kan komme fem personer for min del

Se intervju med Drillo i videovinduet øverst!

– Det har noe med kulturen å gjøre. Vi driver jo med ski og i dette rare landet her. Og nå er det jo spesielt kaldt til å være mars også

Landslagssjef Egil Olsen uttalte tirsdag at det godt kunne komme fem tilskuere for hans del – men dagen derpå sier Drillo at det var en spøk.

– Tåler dere ikke en spøk i media? Selvsagt synes jeg ikke det er ålreit med kun fem tilskuere, og skal ikke late som om det er greit. Jeg regner med det kommer 10.000 tilskuere, jeg, sier Drillo til TV 2 Sporten.

Fikk et innspill
Foran et samlet pressekorps noen minutter senere gjentok 70-åringen at det hele var en fleip.

– Alle må skjønne jeg ikke syns det er ålreit uten tilskuere. Dere må skjønne det? Desto flere det er, desto bedre er det, men det er ikke det jeg bruker kreftene mine på. Man får finne på et eller annet kreativt for å fylle opp, det må da gå an det selv om det er noen kuldegrader.

– Men hva bør man gjøre?

– Jeg kan ikke nok om det, men jeg fikk et lite innspill i dag som kanskje ikke var så dumt. Det er jo en del nordmenn som ikke drar på påskeferie, som er her. Våre nye landsmann for eksempel drar jo ikke på påskeferie. De er her i byen. Hiv dem inn her! Det må jo være billig da, sier Drillo til TV 2 Sporten, og ler godt - tydelig fornøyd med spøken.

Landslagssjefen peker på flere årsaker til at fotballfansen ikke går mann av huse for å få med seg landslaget i aksjon på Ullevaal.

TV 2 PLAY: Nå vil Henriksen score på landslaget også
John Arne Riise: - Lurte på hvilke skandaler jeg skal lage før kamp denne gangen

– Driver med ski i dette rare landet her
– Det har noe med kulturen å gjøre. Vi driver jo med ski og i dette rare landet her. Og nå er det jo spesielt kaldt til å være mars også, poengterer han.

Før han fortsetter:

– Du kan være dødsinteressert i fotball uten å gå å se kamper live. Nå kan jo alle få fotball på høyt nivå i stuen hver dag, sier landslagssjefen.

– Er prisene for høye?

– Det vet jeg ikke så mye om. Men jeg vet at det er billig å gå på fotballkamper i Tyskland, mens det i for eksempel England er dyrere, sier Drillo - som først og fremst har fokus på den kommende landskampen mot Albania.

– Skal vi realistisk komme oss til VM, bør vi slå Albania, slår han fast.

STORSPILLER: Aleksander Søderlund storspiller for RBK og Norge. (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)
STORSPILLER: Aleksander Søderlund storspiller for RBK og Norge. (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)

Søderlund klar for «Flo-rolle»
Drillo har ikke en startellever klar, men det blir spekulert i om landslagssjefen vil bruke Alexander Søderlund som i en slags «Flo-rolle» på kanten.

Haugesund-spilleren er klar for å bekle rollen dersom han får sjansen.

– Jeg spilte i den posisjonen i min storhetstid i Vard, da jeg var på topp, gliser Søderlund, før han blir litt mer alvorlig:

– Om det blir venstre midtbane, i midten i angrepet eller hvor som helst, så er jeg fornøyd bare jeg får spille, sier Søderlund.

Eikrem åpner for «joker-rolle»
Landslagssjefen har foreløpig heller ikke bestemt seg for hvem som skal spille sentralt på midtbanen. Markus Henriksen og Håvard Nordtveit starter trolig på to av plassene, mens Ruben Yttergård Jenssen, Christian Grindheim og Magnus Wolff Eikrem trolig kjemper om den siste plassen sentralt på midtbanen.

– Det er stor konkurranse om plassene, og jeg er også klar til å komme inn i løpet av kampen dersom jeg ikke får starte, sier Wolff Eikrem diplomatisk.

– Ja, det er «krig» om plassene på landslaget, så det er ingen som er sikre på laget, innrømmer Jenssen.

Se intervju med Yttergård Jenssen:

705105