Emil Hegle Svendsen
Emil Hegle Svendsen

Nå ler hele Europa av skiskytternes nakenstunt

Videoen av Emil Hegle Svendsen & co. går nå sin seiersgang i utenlandske medier.

Se videoen alle prater om i videovinduet over!

Reaksjonene er internasjonale etter at tv2.no i går kunne avsløre at den mystiske blotteren på tysk TV i helgen ikke bare var en tilfeldig russer på flasken, slik kommentator Christian Dexne først antok da han kommenterte hendelsen live.

«Se på dette! Nei, dette går bare ikke. En sibirsk stripper i blanke messingen», lo ARDs kommentator foran millioner av tyske TV-seere.

Fanget på kamera
Sammen med resten av de norske skiskyttergutta klekket Emil Hegle Svendsen ut det han trodde var en vanntett plan under verdenscupavslutningen i russiske Khanty-Mansijsk søndag.

Som hevn for jentenes puppeblotting på samme sted i 2010, vartet herreløperne opp med ekte stripping i de iskalde sibirske skoger søndag.

Problemet var bare at den tyske TV-kanalen ARD hadde satt opp egne kamera langs løypen. Strippingen i skogen til tross – nordmennenes elleville nakenstunt ble fanget opp av ett av mange tyske TV-kamera i løypen.

Resten er netthistorie.

– Det som skjer i laget, blir i laget, sa en flirende Tora Berger til tv2.no i går.

Stort i Sverige
Ifølge det russiske nettstedet sports.ru utløste stuntet politietterforskning, etter anklager rettet mot det norske laget. Men saken skal ha blitt lagt død da det viste seg å være utøvere som var involvert.

Nå går videoen av en hoppende, blottende Emil Hegle Svendsen sin seiersgang i europeiske medier.

«Naken norsk skistjerne viste vei for jentene», skriver det estiske nettstedet Postimees om nakensjokket.

estland
estland

Slår opp saken gjør også de to svenske storavisene Expressen og Aftonbladet.

«Her blotter stjernen seg for skiskytterdamene», skriver Aftonbladet – og får følge av sin svenske rival.

«Emil Hegle Svendsen i norsk blotterskandale» skriver Expressen om stuntet som har fått IBU-president Anders Besseberg til å tenne på pluggene.

– Det er helt sikkert ment som en humoristisk spøk, men jeg synes ikke det var en god spøk uansett, sier presidenten i Det Internasjonale Skiskytterforbundet til VG.

Uten at danske sporten.dk bryr seg nevneverdig.

«Norsk skiskytter-stjerne trakk ned buksene», skriver nettstedet om Hegle Svendsens oppførsel.

Også flere polske medier godter seg over at stuntet ble fanget på skjerm. I tillegg er saken omtalt på en rekke finske nettsteder.