Frode Kyvåg og Frode Scheie
Frode Kyvåg og Frode Scheie

BSK/NIF kan forsvinne fra håndballkartet

BSK/NIF er sesongens positive overraskelse i herrehåndballen. Onsdag kan de spille sin siste Postenliga-kamp.

BSK/NIF ble tippet rett ned av de fleste før sesongen, men under Frode Scheies ledelse har klubben vært en positiv overraskelse.

Det unge mannskapet vant blant annet seks kamper på rad etter årsskiftet, og kjemper om bronsemedaljer når seriespillet avsluttes onsdag kveld.

Kampen mot Drammen kan bli den siste i toppserien for de ærverdige klubbene Bækkelaget og Nordstrand.

Intern maktkamp
Det foregår nå en intern maktkamp i Bækkelaget, hvor klubbens æresmedlem og tidligere håndballprofil Frode Kyvåg mistenkes for å ønske å legge ned herrehåndballen og i stedet bygge opp en ny storsatsing på damesiden. Noe han hevder ikke stemmer.

– Det er en allmenn oppfatning i hovedstyret at elitesatsingen koster altfor mye penger. Jeg sa vi måtte se på nye muligheter. Og det er det vi holder på med, sier han til VG.

Scheie overtok treneransvaret foran denne sesongen, og med Postenligaens minste budsjett har han satset på unge krefter. Det har altså gitt stor suksess. Men dersom klubben trekker seg ut av elitesatsingen, er han ferdig i klubben.

Et alternativ som er blitt luftet er en sammenslåing med Follo. Noe som ville bety at Oslo som by står uten noe topplag i håndball på herresiden.

Jobbes med løsninger
Scheie ønsker ikke å uttale seg om det er noen konflikt mellom ham og Kyvåg.

– I forhold til Frode Kyvåg ønsker jeg ikke å uttale meg fordi jeg er ansatt i klubben, og forholder meg lojalt til det, sier han.

Det jobbes nå internt i klubben med å få på plass løsninger som vil gi fortsatt satsing. Blant andre har tidligere storspiller Morten Schønfeldt engasjert seg.

I tillegg til suksessen i Postenligaen, kunne klubbens juniorlag innkassere sin andre strake NM-tittel denne sesongen, noe som viser at det gror godt i BSK/NIF.