SHOWRENN PÅ BISLETT: Petter Northug jr. var med på 100 meter på Bislett mandag. Nå slår manager Lars Gilleberg tilbake mot Fredrik Auklands kritikk. (Foto: Grøtt, Vegard)
SHOWRENN PÅ BISLETT: Petter Northug jr. var med på 100 meter på Bislett mandag. Nå slår manager Lars Gilleberg tilbake mot Fredrik Auklands kritikk. (Foto: Grøtt, Vegard)

Northugs manager slår tilbake mot Auklands kritikk

– Det hadde vært kornblanding på bordet til Petter selv om han ikke hadde stilt opp på Bislett, sier manager Lars Gilleberg.

Petter Northug jr. står overfor en enormt viktig uke i skisporet. I løpet av fire øvelser i Sverige skal Norges skikonge forsøke å overvinne hans argeste rivaler Alexander Legkov og Dario Cologna i kampen om sammenlagtseieren i verdenscupen.

Slår tilbake mot Aukland-kritikk
Men den norske skikongen fikk mandag kritikk for oppladningen til de avgjørende rennene i Stockholm og Falun. TV 2s langrennsekspert Fredrik Aukland kalte det uklokt av Northug å stille opp på showrennet på Bislett mandag.

Kritikken biter likevel ikke på Northug-klanen.

– Det er jo artig at folk har meninger, men Petter har full kontroll på sitt opplegg og løpet inn mot avslutningshelga. Jeg tror nok Aukland har staket seg bort dersom han tror anstrengelsen i går tapper Petter for krefter, sier Northugs manager Lars Gilleberg til tv2.no.

Les også: TV 2-ekspert frykter Northugs showstunt kan ødelegge for verdenscup-seier

Aukland, som er rådgiver for Colonga, sa mandag at også sveitseren hadde muligheten til å gå på Bislett. I motsetning til Northug valgte likevel Cologna ikke å stille til start.

– Petter kan gjøre de utroligste ting, men her er det tydelig at det er pengene som rår. Da har Petter tatt det valget, sa Aukland til tv2.no mandag.

Gillberg sier at Northugs deltakelse på Bislett har vært avtalt i lang tid. Samtidig tilbakeviser han påstanden om at det er pengene som rår.

– Du kan si at det hadde vært kornblanding på bordet til Petter selv om han ikke hadde stilt opp på Bislett, sier Gilleberg.

Før rennene i Sverige leder Legkov vedenscupen sammenlagt med 12 poeng på Northug. Colonga følger bare tre poeng bak Northug.

Artikkelen fortsetter under bildet!

SLITEN ETTER FEMMILA I KOLLEN: Petter Northug jr. måtte bruke noen minutter på å hente seg inn etter sjetteplassen på femmila i Holmenkollen lørdag. (Foto: Grøtt, Vegard)
SLITEN ETTER FEMMILA I KOLLEN: Petter Northug jr. måtte bruke noen minutter på å hente seg inn etter sjetteplassen på femmila i Holmenkollen lørdag. (Foto: Grøtt, Vegard)

– Det blir et rotterace
Det ble verken seier eller ny verdensrekord for Northug på mandagens 100-meter på Bislett. Det ukjente hurtigtoget Ludvig Søgnen Jensen stakk av med seieren og ny verdensrekord - Northug klarte ikke å ta seg videre fra semifinalen.

Gilleberg ser ingen problemer med at Northug stilte opp på Bislett, men sier at showrenn og andre arrangement i stor grad legges utenfor sesong.

– I sesongen er det minimalt. Grunnen til at det passet bra var at arrangementet var godt tilrettelagt på Bislett, samtidig som det var rett etter Kollen. Han er der mer for showet enn for å bli verdens raskeste på hundremeter, sier Gilleberg.

Les også: Northug passerte Cologna i sammendraget - ekstremt jevnt blant de tre beste
Les også: Jensen satte verdensrekord under show på Bislett

Det første steget mot seier i verdenscupen starter med sprintrenn i Stockholms gater onsdag. Til helgen skal langrennssirkuset gjennom en prolog, en fellesstart, samt en avgjørende jaktstart. Northug drar til Sverige tirsdag og er natruligvis en av favorittene til å vinne.

– Petter er klar. Det blir jo et rotterace, så det blir veldig spennende å se etter Stockholm. Han drar jo til Stockholm og Falun for å kjempe om seieren i verdenscupen. Han har ikke tapt ennå, sier Gilleberg.

PS: Mini-touren i Sverige går over fire etapper. Det deles ut 50 verdenscuppoeng til vinnerne på de tre første etappene. På den avsluttende jaktstarten får vinneren 200 poeng, mens andremann får 160.