Gressmatten på Åråsen 19. mars 2013. Driftssjef Kjell Hulby (innfelt) vil ikke tillate trening for landslaget der. (Foto: TV 2)
Gressmatten på Åråsen 19. mars 2013. Driftssjef Kjell Hulby (innfelt) vil ikke tillate trening for landslaget der. (Foto: TV 2)

Landslaget får ikke trene på Åråsen onsdag

Kun sterkt NFF-press gjorde at landslagsspillerne fikk gress under knottene i dag. Men onsdag setter Lillestrøm foten ned.

Åråsen/Bergen (TV 2 Sporten): Et beinkaldt Østlandet kombinert med rekordtidlig seriestart i Tippeligaen er ikke godt nytt for sårbare gressmatter.

Søndag spilte LSK hjemme mot Sarpsborg 08. Gressbanen på Åråsen fikk solid medfart av det og i utgangspunktet hadde Lillestrøm bestemt seg for å ikke tillate at landslaget fikk trene hos dem tirsdag og onsdag, slik avtalen var.

– I utgangspunktet ville vi ha denne treningen i LSK-hallen. Men i dag blir det trening på gresset. NFF kom med ekstra påtrykk via vårt styre. Det liker ikke vi, når vi allerede har tatt en beslutning, sa driftssjef Kjell Hulby i Sportslunsj på TV 2 Sport.

– I morgen blir det nei, slo han fast.

Og slik blir det. Etter samtaler og runder rundt på Åråsen-gresset etter treningen i seks minusgrader med rundt 30 journalister og enkelte lokale fotballspillere og ledere som tilskuere, er det bestemt at landslaget bytter Romerike med Ullevaal onsdag. Det bekrefter generalsekretær Kjetil Siem overfor TV 2 Sporten.

Kjell Hulby frykter at Åråsen blir et potetjorde utover våren og påpeker at det skal spilles sju kamper på gresset før den 27. mai.

Det blir uansett tre gresstreninger for landslaget før kampen mot Albania.

– Naturgress vokser dårlig i minus fem grader, sier han.

Les også: Se pressetreff med landslaget direkte

Skal trene på gress
Kjetil Siem i NFF bekrefter overfor tv2.no at det ble lagt press på LSK for å få til en trening på gress tirsdag.

– Vi skal spille en landskamp og da er det ikke en veldig god løsning å trene på kunstgress. Men LSK har vært særdeles samarbeidsvillige, og vi har en meget god dialog med dem. Det blir uansett tre gresstreninger for landslaget før kampen mot Albania, sa Siem i forkant av tirsdagens trening.

– Kunstgress er ikke noe alternativ?

– Kommer det sju meter snø, blir det kanskje sånn.

– Dere har vel en avtale med LSK om trening på deres anlegg før landskampene?

– Ja, det har vi, men vi er ikke dummere enn at vi skjønner det blir utfordringer for dem med det været som har kommet. Dette er ingen konflikt, men en diskusjon.