UTFORDRING: Michael Appleton er utnevnt som ny manager i Blackburn Rovers.
UTFORDRING: Michael Appleton er utnevnt som ny manager i Blackburn Rovers.

Blackburn sparket nok en manager: – Overraskende

Michael Appleton holdt ti dager lenger enn Henning Berg i Blackburn-jobben. Nå må Joshua King lære seg navnet på nok en ny sjef.

Oslo/Bergen (TV 2 Sporten): Blackburns managerhåndtering har forlengst fått et komisk preg over seg. Henning Berg fikk kun 57 dager i jobben før han ble sparket.

Les også: Berg etter Blackburn-sparkingen: – Jeg er bitter og skuffet

Overrasket King
Klubben tok seg god tid i jakten på Bergs etterfølger, og valget falt på Michael Appleton. Blackburn måtte løse 37-åringen fra kontrakten hans med Blackpool, men heller ikke Appleton viste seg å være rett mann for klubbens indiske eiere.

For tirsdag fikk også Appleton beskjed om å gå. 67 dager etter at han ble ansatt.

– Jeg ble overrasket, sier Blackburn-spiller Joshua King til tv2.no.

Artikkelen fortsetter under bildet!

king
king

Han stilte med ny sveis på landslagets trening tirsdag, men var ikke spesielt fornøyd da han hadde forsøkt å bli mørk blond, men endte opp med oransje toner i luggen. Noen timer i forveien hadde han fått telefon fra klubbledelsen med beskjed om at Appleton var ferdig.

– Jeg vil ikke kommentere for mye mens jeg er her på samling. Alt jeg sier kan bli tatt feil, men det var overraskende. Jeg er ikke vant til å få ny manager hele tiden, jeg har vært i Manchester United der Ferguson har vært trener så lenge jeg kan huske. Vi må endre mye hver gang det kommer en ny, alle har sin egen plan så det blir litt å starte på nytt, men vi har ikke gjort det så bra i det siste. Kanskje vi trenger det.

Røk ut av FA-cupen
Appleton fikk altså ti dager lenger i jobben enn Berg. Under hans ledelse vant Blackburn fire kamper, spilte fem uavgjort og gikk på seks tap.

Men forrige uke ble en nedtur for klubbledelsen. De røk ut av FA-cupen for Millwall, og klarte såvidt å kjempe seg til ett poeng mot naborivalene Burnley.

– Vi har ikke vunnet så mye og røk ut av cupen mot Millwall. Sånn er fotballen. Men vi har mange skader, jeg tror det er åtte mann ute nå. Og seks av dem startet da jeg kom til klubben. Jeg tror ikke vi rykker ned, men vi må skjerpe oss, sier King.

– Det er ingen ordentlige managere med litt kred som vil ta en sånn jobb, for du må vite mye mer. Du skyter deg sjøl i foten. Ja, du kan være der i noen måneder, så funker ingenting og du får ikke gjort det du vil, og så blir det noe helt annet. Eiersituasjonen må avklares først. Så jeg håper at Jack Walkers familie, for de har fortsatt penger, at de kommer og kjøper klubben tilbake og begynner å drive klubben etter de prinsippene som Jack Walker hadde da han levde, sa Berg i TV 2 Sportens Premier League-studio i mai.

Spørsmålet er nå hvem klubben klarer å lokke til seg for å redde plassen i The Championship.