Ikke alle styling grepene fra 80 tallet var like heldige, sett i ettertid. Og er du nostalgiker, skal det litt leting til for å finne igjen tilbehøret så du kan kopiere bilen din fra den gang.
Ikke alle styling grepene fra 80 tallet var like heldige, sett i ettertid. Og er du nostalgiker, skal det litt leting til for å finne igjen tilbehøret så du kan kopiere bilen din fra den gang.

Biltilbehør: ”Hot” på 80-tallet - sjeldent i dag

Men leter du litt kan du gjenta dine gamle ungdomssynder...

Mote er ikke akkurat evigvarende. Og når man tar svingene skikkelig ut, kan påfunnene se tilsvarende håpløse ut når man tenker tilbake.

Til forskjell fra menneskekroppen er ikke bilene like tidløse – og dermed går ikke motetilbehøret automatisk i sykluser på samme måte, heller. Et trist faktum for deg som sitter med garasjen full av en gang populært stæsj, til biler som har gått ut av produksjon.

Les også: Denne kule cabrioleten drømte mange om på 1980-tallet

Den som leter, skal finne...

Markedet er nok ikke veldig stort, heller. Men av og til snakker vi med folk som har lyst til å gjenskape ungdomsbilen sin, og som drømmer i våken tilstand om en ”laksetrapp” eller en smal Pioneer komponent-stereo.

Her er eksempler på noen sjeldne funn vi har gjort på nettet. Har du den ringeste mistanke om at du en gang kommer til å trenge det, kan dette være den siste sjansen du får:

Bakrutesjalusi til Volvo, skr. 500,-

Faksimile: Blocket.se
Faksimile: Blocket.se

Ikke engang i Sverige er det flusst av slike ”laksetrapper”, men en og annen annonse finner vi. Ikke overraskende er tilbudet størst til Volvo og Saab, og her er en fyr som til og med har festene intakt og inkludert i prisen på 500 svenske.

Se annonsen her:

Som løk på laksen frister selgeren i Motala også med et GT-ratt til Volvo 140-serien fra 1972 til samme pris. Det har riktignok noen sprekker, men er av et design vi ikke kan huske å ha sett før – ergo kan det være sjeldne saker vi har med å gjøre.

Les også: Escort - slike raste vi rundt med den gangen

Del med Facebook-vennene dine!

Stylingkit til Golf, kr. 3.500,-

Faksimile: Finn.no
Faksimile: Finn.no

Golf 2, som kom i 1984, ble en meget utbredt bilmodell på 80-tallet, og for mange måtte det derfor litt jobb til for at bilen skulle stå ut i mengden. Og rundt midten av det fagre tiåret vegret man seg ikke for å dra frem drillen og lage festepunkter for tvilsomme glassfiberdetaljer langs bilens alle kanter.

Se annonsen her:

Den gang var det svært firkantede sideskjørt og tette spoilere foran og bak som gjaldt. Her har vi funnet noe som ser litt mer 90-tallsaktig ut, og hvis opphav sies å være ukjent. Det selges som følge av at en tidligere leieboer ikke ville ta det med seg da han flyttet – og strengt tatt har vi vel forståelse for akkurat dét...

Les også: Slik bør du i hvert fall ikke style bilen din...

BBS RS-felger 16”, skr. 7.000,-

Faksimile: Blocket.se
Faksimile: Blocket.se

Vi snakket innledningsvis om ting som var realt utgått på dato – her er unntaket som bekrefter regelen. Riktignok ser BBS-felger i klassisk mønster med gullfarget sentrum svært 80-tallsaktig ut, men dette er saker som har opparbeidet seg en ganske tidløs status – og litt avhengig av bilen de monteres på er også det gullfargede senteret helt ”riktig”.

Se annonsen her:

16 toms størrelse tilsier at disse vil gjøre seg best på en bil fra den tiden da dette ble ansett som ”digert”, og med boltmønster 5x112 burde også markedet være stort. To av felgene er visstnok sveiset, og det er nok grunnen til at prisforlangendet ikke er enda stivere for dette settet.

Les også: 80-tallet var tiåret da Lexus debuterte som statusmerke

Del med Facebook-vennene dine!

Hjulbuelister til Mercedes 190, kr. 1.000,-

Faksimile: Finn.no
Faksimile: Finn.no

Få ting har gjort mer skade og fremprovosert mer rust enn disse sakene, som ble noe ”alle” måtte ha sånn rett over natten en gang rundt midten av 80-tallet. Noen meget få monterte dem forsiktig med rustfrie skruer og tectyl eller blymønje i skjermfalsen, men fikk uansett aldri fjernet dem igjen uten å sette spor etter vaskeriper og solbleking.

Se annonsen her:

Undertegnede er blant mange som brukte en mindre formue på å lakke og fjerne alle spor etter slike lister på min første Mercedes W124. Og overraskende nok kom det en fyr og kjøpte de brukte listene for en tusenlapp før jeg rakk å kaste svineriet. Her kan du få helt ubrukte lister til en 190 for den samme prisen – hvis nostalgien driver deg til det...

Les også: Sjekk disse 80-tallscoupeene som selges i Tyskland

Sorte baklys til Audi 80, Eur. 35,50

Faksimile: eBay.de
Faksimile: eBay.de

En Audi Quattro med stor ”Q”, senere kjent som Ur-Quattroen, var noe av det tøffeste man kunne kjøre den gang. Og etter 1985-faceliften ble den enda litt mer mørk og mystisk, med sorte baklys som gikk i ett med midtfeltet.

Se annonsen her:

Fenomenet, som Pontiac egentlig hadde funnet på noen år i forveien, spredte seg til andre Audi-modeller, og til og med trauste Jaguar rakk å hive seg på bølgen før den roet seg. I dag er det langt mellom dem, men kjører du en Audi 80 av tidlig 90-tallsmodell har du her sjansen på et sett brukte et sted i Bayern.

Del med Facebook-vennene dine!

Les også: Kule baklys? Her er noen som vi ikke glemmer